JONGERENWERK RIJNSTAD

door admin

Het jongerenwerk is een laagdrempelige voorziening voor – in principe- alle jongeren. Het jongerenwerk is een basisvoorziening met een uitnodigend activiteitenaanbod. Sport staat ook in onze aanbod. Sport activiteiten organiseren wij volgens de wensen en behoeften van de tieners en jongeren.

Jongeren die wat extra aandacht nodig hebben probeert het jongerenwerk hun kans op problemen thuis, op school of in de vrije tijd zo klein mogelijk te maken. En het biedt een weg terug voor jongeren die al in de problemen zijn geraakt. Sommige zijn drugsverslaafd, hebben ernstige delicten gepleegd of hebben psychiatrische problemen. De jongerenwerker verwijst hen door naar de juiste instantie.

Een jongerenwerker is een coach en vertrouwenspersoon voor jongeren in hun eigen leefomgeving, die zelf midden tussen hen in staat. Hij of zij kent de wijk. Het jongerenwerk richt zich primair op kanszoekende jongeren. Het biedt hen kansen en ondersteunt hen om die ook te grijpen. Het stimuleert hen om zich veilig te ontwikkelen tot zelfstandige mensen in hun eigen wijk, dorp of stad en in de samenleving. Het legt bovendien dwarsverbanden tussen deze verschillende milieus.

Jongerenwerk verbindt jongeren met elkaar, verbindt groepen jongeren en verbindt jongeren (weer) met de samenleving waar dat nodig is.

Gerelateerde berichten