De schaakvereniging De Toren Arnhem-Zuid zoekt versterking

door admin

Schaken is misschien niet direct de eerste sport waar je aan denkt om te beoefenen. In lang niet ieder huis is meer een schaakbord aanwezig zoals vroeger. En als er wel een schaakbord is, dan ligt het meestal ergens te verpieteren in een ladekast of op zolder. Doodzonde, schaken is namelijk een machtig mooie sport.

Een denksport waar tactiek, vooruitdenken, inlevingsvermogen en soms ook bluf nodig is om je tegenstander te verslaan. Bovendien leer je veel van dit spel, met name ook vaardigheden die je in het dagelijkse leven goed van pas komen. Als je eenmaal besmet bent met het schaakvirus, is er geen houden meer aan.

Wij  zoeken huis, tuin en keuken schakers. Enthousiastelingen, jong en ouder, die het leuk vinden om op de maandagavond hun hersenen te kraken. Maar natuurlijk ook mensen die het schaken juiste willen leren. Ook oud clubleden zijn van harte welkom.

Wat hebben wij allemaal te bieden:

  1. Schaakles: om het plezier en de kennis te bevorderen
  2. Schaakanalyse: om van je fouten te leren en mogelijk andere keuzes te kunnen maken en dus om beter te worden
  3. Interne Schaakcompetitie: iedere maandagavond de mogelijkheid om een partij schaak te spelen tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander.
  4. Schaken voor iedereen: mensen die af en toe eens willen spelen, kunnen op de maandagavond binnenlopen en meedoen
  5. Externe competitie bij de Oostelijke Schaakbond: hierbij maak je onderdeel uit van een team van de Toren en speel je een keer in de maand (van oktober tm april) tegen een team van een andere  schaakvereniging
  6. Schaaksimultaan: traditioneel ieder jaar met Jan Timman, ooit de nummer 2 van de wereld, op maandag 13  Mei, waarbij iedereen mee mag doen, ook huisschakers en clubschakers van andere verenigingen.
  7. 10 to 10, vriendschappelijke wedstrijden: tegen tien tegenstanders van een andere vereniging,  1 x op de thuis locatie en 1 keer op de uit locatie.
  8. Events, zoals schaken op de rivier op zaterdagmiddag 15 juni, “Chess on the River”
  9. Zomerschaak, als enige schaakclub in Arnhem bieden wij het zomerschaak aan.
  10. Maatschappelijk betrokken, wij geven iedere Dinsdagavond schaakles in de “blue band bajes”

Denk je nu: ‘schaken lijkt me wel wat’, aarzel dan niet en stuur  voor een kennismaking bij dé leukste schaakvereniging van Arnhem, een mailtje naar de voorzitter@schaakverenigingdetoren.nl

Uiteraard kan je ook altijd komen kijken. Je bent van harte welkom op onze sfeervolle locatie! Iedere maandagavond is de zaal open om 19:20 uur, we beginnen om 19:45 uur. Onze locatie is:

Boerderij ‘De Steenen Camer’
Hannesstraatje 2a Arnhem (Elderveld)

Gerelateerde berichten