Zaterdag 15 februari: gesprek over leven en dood

door admin

Denkt u weleens na over uw laatste levensfase? Hoe kijkt u aan tegen leven en dood? En hoe kunnen we als samenleving omgaan met de verschillende ideeën die hierover bestaan?

De overheid nodigt jong en oud uit om mee te praten over dit onderwerp. Deze ‘dialoog over de laatste levensfase’ vindt ook in Arnhem plaats. Uit alle gesprekken samen ontstaat een beeld hoe Nederland denkt over waardig leven en sterven, euthanasie en voltooid leven.

Organisator is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij stuurt de uitkomsten van de gesprekken naar de Tweede Kamer. Politici kunnen het gebruiken in hun discussies en bij hun beleidskeuzes.

Doet u mee?
U praat vanuit uzelf en deelt uw eigen ideeën, wensen en zorgen over de laatste levensfase. De gesprekken zijn een dialoog met elkaar: open en respectvol. Alles wat u in de gesprekken zegt, is vertrouwelijk. Het gesprek vindt plaats in een huiskamer en wordt begeleid door een gespreksleider. Na afloop wandelt u met elkaar naar een centrale locatie in de buurt en ontmoet u de deelnemers van andere gesprekken. Als u minder mobiel bent, plaatst men u in een huiskamer dichtbij de centrale locatie.

Buurtgesprek

In het gezamenlijke buurtgesprek komen de thema’s uit de huiskamers samen. Hier zijn ook allerlei organisaties aanwezig met informatie over ondersteuning in de laatste levensfase.

Aanmelden

De gesprekken vinden plaats op zaterdag 15 februari in de wijk Klarendal. Iedereen uit Arnhem en omgeving kan eraan meedoen.
Huiskamergesprekken: 13.30 – 15.00 uur.
Buurtgesprek en koffie in Theater de Leeuw: 15.30 – 16.15 uur.
U kunt zich aanmelden op de website.

Huiskamers gezocht

Er worden nog huiskamers in Klarendal gezocht met ruimte voor tien personen. Weet u een mooie huiskamer of locatie? Laat het weten via een mail aan dialoog@en-maes.nl.

Gerelateerde berichten