Wegen naar Welzijn

door admin

Op dinsdag 31 januari organiseert architectuurcentrum CASA in opdracht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een avond met de Arnhemse stedenbouwkundige Annemieke Molster. Nederland staat voor een ingrijpende mobiliteitstransitie. Hoe kan deze uitdaging op zo’n manier worden aangepakt dat mobiliteit wordt ingezet als middel om de kwaliteit van leven van íedereen te verbeteren?

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt ontwerpers uit om samen met overheden, marktpartijen, (maatschappelijke) organisaties, deskundigen, burgers en andere relevante partijen ontwerpend onderzoek uit te voeren naar dit vraagstuk. Uitgangspunt is de mobiliteitsbehoefte van mensen en daarmee mobiliteit als middel om bij te dragen aan de welvaart van iedereen in brede zin.

Als aftrap van deze open oproep ‘Wegen naar Welzijn’ organiseert CASA een inspiratiebijeenkomst met de Arnhemse stedenbouwkundige Annemieke Molster. Molster is auteur van het in 2021 verschenen boek Loop, een pleidooi voor een loopvriendelijke omgeving met een tienstappenplan hoe daar te komen. Hiermee sluit ze wonderwel aan bij actuele thema’s als de gezonde stad, duurzame mobiliteit en inclusiviteit; thema’s waarvan de urgentie door de huidige crisis alleen maar is toegenomen. Chris van Langen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geeft voorafgaand aan de lezing een toelichting op de open oproep en na afloop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en coalities te smeden.

Voor meer informatie over de Open Oproep zie: https://www.stimuleringsfonds.nl/subsidies/open-oproep-wegen-naar-welzijn

Datum: dinsdag 31 januari
Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Locatie: NiCo, Coehoornstraat 17 (nabij Arnhem CS)
Entree: gratis
Aanmelden: mail rsvp@casa-arnhem.nl o.v.v. Wegen naar Welzijn om verzekerd te zijn van een plek.

Gerelateerde berichten