Voordelig lezen in Elderveld

door admin

Een boek kost aardig wat duiten. En zeg nou zelf, hoe vaak lees je dat boek? Vaak blijft het bij één keer. En wat dan? Dan kan de witte boekenkast, de buitenbibliotheek, weggeefbibliotheek, openbare boekenkast, minibieb of hoe ze verder maar genoemd mogen worden, een welkom alternatief zijn. Bovendien, iedereen heeft er wel eentje op fietsafstand. Dus wil je boeken wegdoen of wil je gratis een boek lenen? Hier een overzicht van de minibiebs in onze wijk. Kijk even naar de spelregels die er soms bij aangebracht zijn. Bij de ene kast is het de bedoeling om te lenen en te ruilen. Bij andere mag je ook boeken meenemen en houden. Mijn ervaring is dat in je deze boekenkasten soms de prachtigste boeken vindt, waarvoor je graag in ruil je overtollige boeken neerzet.

De Boekenkasten staan vanaf nu ook in onze digitale Wijkgids op deze site

Witte Boekenkast
In het SWOA-steunpunt De Gaanderij aan het Driemondplein 1 vind je in de grote zaal een middelgrote boekenkast. Deze Witte Boekenkast is een initiatief van Wijkplatform Elderveld. Van maandag tot en met vrijdag kun je hier overdag terecht.

Buiten-bibliotheek Nossos Livros
Dit sympathieke compacte boekenkastje vind je aan de Schagenstraat 7.

Minibieb van een Creatiep
Deze boekenkast is een fraai meubelstuk! Royaal voorzien van kinderboeken op de onderste plank. En boeken voor volwassenen op de plank erboven. Deze minibieb vind je aan de Sassenheimstraat 2.

Minibieb De Boekgaard
De Boekgaard vind je, heel toepasselijk, vlakbij de Boomgaard De Steenen Camer, aan het Hannesstraatje. Een sympathiek witgeschilderd boekenkastje, vlak naast het toegangshek naar De Romeinse Tuin.

Buurtbieb Elderhof
Een aandoenlijk boekenkastje gemaakt van een plastic krat, waar nog eens een deurtje voor geknutseld is, vind je aan de Verenwei 20.

Openbare Boekenkast Elden
En is dit allemaal niet genoeg, dan is een klein uitstapje naar het Dorpsplein in Elden de moeite waard. Daar staat een grote boekenkast in de voortuin van het Dorpshuis aan de Brinksestraat. Een voormalig bushokje is verbouwd tot een grote boekenkast, waar je bovendien ook nog regelmatig cd’s, dvd’s, tijdschriften, dozen met spelletjes en speelgoed vindt.

Zijn er nog meer ‘witte boekenkasten’ in onze wijk? Of ben je er zelf net één begonnen. Laat het de redactie van dan
weten en stuur een foto mee: wijkver.elderveld@hetnet.nl

Gerelateerde berichten