Vertrek directeur Ton Meboer na 16 jaar

door admin

De laatste week van het schooljaar gaan we in. Niet alleen de kinderen van groep 8 verlaten dit keer de school, maar ook directeur Ton Meboer neemt na 16 jaar (2002-2018) afscheid.

Een directeur die de kinderen aanspreken met “meneer Ton”. Voor sommigen een soort Sinterklaas, want hij is een echte goedlachse kindervriend. Die ijsjes brengt op een warme zomerdag, die luistert naar de mening van kinderen en zorgt voor een veilige haven. En zelfs een afgescheurde teennagel behandeld met de ernst die een kind eraan geeft. De ouders kennen hem als de leraar die bij het openen van de school de kinderen en ouders welkom heet. Die met zorgzaamheid, normen en waarden de scepter binnen de school zwaaide. Zijn lijfspreuk: “het goede van vroeger en betere van nu” heeft menig ouder en leraar gehoord als hij bedacht hoe de school zich kon verbeteren, maar hij regels, wetgeving, gevoel en meningen moest balanceren.

De afgelopen jaren ging al zijn tijd in het herstellen van een school die alleen nog in naam bestond maar geen gebouw meer had na de alles verwoestende brand van 1 januari 2013. En wist hij tussendoor ook van een basisschool een Kindcentrum te maken waar kleuters en buitenschoolse opvang samen konden komen met de bestaande basisschool. In die hectische tijd wist hij het lerarenteam, de MR en de ouders samen te brengen en het hart van de school levende te houden tot het nieuwe gebouw in 2017 opgeleverd werd.

Het zal vreemd zijn om ‘meneer Ton’ niet meer in de ochtenden te zien staan. Of geen gedicht met een verborgen boodschap voorafgaand aan de kerstviering die de kinderen allemaal aanspreken. En Avond4Daagse, ouderavonden en kamp zonder ‘meneer Ton’, na 16 jaar zal het wennen zijn. Maar hij draagt het stokje over aan de nieuwe directrice Esther Schreuder. Die de kinderen mogen aanspreken met ‘mevrouw Esther”.

Veel plezier op uw nieuwe basisschool directeur meneer Ton, Welkom op Kindcentrum de Kringloop directrice mevrouw Esther.

Gerelateerde berichten