Verhalen, gerechten en mode tijdens de derde editie van het Vergezichtenfestival in azc Arnhem

door Elderveld

Het Vergezichtenfestival is een jaarlijks eendaags evenement vol verhalen uit alle hoeken van de wereld, steeds op een andere locatie. Na geslaagde edities in Grave en Nijmegen vindt het festival op zaterdag 15 juni 2024 plaats in azc Arnhem aan de Elderhofseweg. Het festival brengt schrijvers, azc-bewoners, artiesten, buurtbewoners en publiek van alle leeftijden samen.

Verwacht een dag gevuld met eten, optredens, workshops, dansen, mode en nieuwe ontmoetingen. Iedereen is welkom! Verhalen uit alle hoeken van de wereld Verhalen met elkaar delen en nieuwe mensen ontmoeten, dat is waar het tijdens het Vergezichtenfestival om gaat. Ter voorbereiding heeft literatuurorganisatie Wintertuin in samenwerking met bewoners van azc Arnhem onderzocht hoe dat het beste gedaan kan worden. Dit resulteert in een veelzijdig programma boordevol inspirerende verhalen, voordrachten, gerechten, mode, workshops, muziek en een foto-expositie. De eerste bevestigde namen zijn bestseller-auteurs Murat Isik en Roxane van Iperen. Daarnaast zullen azc-bewoners verhalen voordragen die zij ter voorbereiding tijdens de Schrijfwerkplaats hebben geschreven. De rest van het programma wordt binnenkort via de website van het Vergezichtenfestival bekend gemaakt.

Over de Schrijfwerkplaats Op dit moment vindt De Schrijfwerkplaats plaats in het azc en Rozet Arnhem: een workshopreeks creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Tijdens het Vergezichtenfestival zijn er alvast een aantal teksten te lezen en staan er deelnemers op het podium. De verhalen worden uiteindelijk gepubliceerd in een bundel, die in september in Arnhem gepresenteerd gaat worden.

Praktische informatie Vergezichtenfestival 2024

Datum: zaterdag 15 juni 2024
Locatie: azc Arnhem, Elderhofseweg 51, 6842 CR Arnhem
Tijd: 14.00 uur (deur open: 13.00 uur) – 18.30 uur
Kaartverkoop (incl prijzen) & meer info: vergezichtenfestival.nl

Het Vergezichtenfestival is een productie van literatuurorganisatie Wintertuin, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Nederlands Letterenfonds, VSBfonds, VriendenLoterij Fonds, Lira Fonds en de Fietswerkplaats. Wintertuin organiseert het festival samen met schrijvers, muzikanten en schilders die in het azc en in de omliggende wijk wonen.

Foto fotograaf: Petra Katanic.

Gerelateerde berichten