Vanaf nu hebben patiënten een QR-code nodig voor een afspraak

door admin

Vanaf donderdag 13 juni 2024 gebruiken we niet langer de Rijnstatekaart voor afspraken. Patiënten die een afspraak hebben bij de polikliniek of om bloed te prikken, hebben vanaf nu een QR-code nodig. Medewerkers van de receptie en vrijwilligers klaar om hen hierbij te helpen.

Onze receptiemedewerkers helpen patiënten graag met deze verandering. Ook lopen er bij de ingang van het ziekenhuis veel vrijwilligers rond die patiënten graag helpen bij de aanmeldzuilen.

In Rijnstate Elst gebruiken we sinds juni 2023 de QR-code. De locaties Arnhem, Zevenaar en Arnhem-Zuid volgen nu. Van Elst hebben we geleerd. Dankzij de feedback van patiënten, de Cliëntenraad en medewerkers hebben we de informatie hierover duidelijker en beter gemaakt.

Waarom een QR-code

De QR-code bevat afspraakgegevens van de patiënt en wordt gebruikt om de patiënt aan te melden voor zijn of haar afspraak. Patiënten hebben uitleg hierover gekregen in hun afsprakenbrief of afsprakenmail. Ook op onze website kunnen ze meer lezen over hoe dit werkt.

2 manieren

De QR-code kunnen patiënten op twee manieren ontvangen:

  1. Digitaal via het patiëntenportaal Mijn Rijnstate. Patiënten ontvangen de QR-code dan op hun e-mailadres. Voordeel hiervan is dat als de patiënt binnen zes maanden weer een afspraak heeft bij Rijnstate, hij of zij op de dag van de afspraak automatisch een nieuwe QR-code per e-mail krijgt. Bovendien kunnen zij de aanmeldzuil bij de ingang dan overslaan en direct de route naar depolikliniek volgen.
  2. Ze kunnen de QR-code ook krijgen in het ziekenhuis met alleen hun identiteitsbewijs.

Na het ontvangen van de QR-code, is de tweede stap het scannen van de QR-code bij de polikliniek. Alleen dan weet de arts dat de patiënt er is.

Ook QR-code nodig voor bloedprikken

U kunt om bloed te prikken een afspraak maken, maar u kunt ook gewoon binnenlopen.
Lees hier stap voor stap hoe de QR-code werkt op onze afdeling bloedafname.

Gerelateerde berichten