Van 22 februari tot 4 mei: Expositie Public Space bij Rozet

Samen beter wonen en leven in onze stad

door Cor de Vrieze

Vanaf 22 februari tot 4 mei staat Rozet in het thema Public Space, over het delen van de openbare ruimte. Wat doen we in de openbare ruimte en hoe maken we die eigen? Hoe delen we de ruimte in onze buurt? Welke (on)geschreven regels gelden er? Welk verhaal vertelt een plein, een wijk, een straat? Wie zijn de mensen die daar wonen? Hoe eigenen we ons de ruimte (weer) toe? En dit alles om samen beter te wonen en leven in een stad. Op donderdagmiddag 22 februari 2024 is de expositie Public Space bij Rozet geopend, door wethouder Bob Roelofs.

 De groots opgezette expositie is (gratis) te bekijken gedurende de hele themaperiode bij Rozet in het centrum van Arnhem (Kortestraat 16). Een andere leuke activiteit is de Olifantenpaadjesshow op woensdag 10 april. Arnhem kent flink wat olifantenpaadjes, we noemen ze de Arnhemse Afsnijders. Mensen kunnen een foto delen van hun favoriete olifantenpaadje. Zo maken we een verzameling van alle eigenwijze afsnijroutes in Arnhem. Insturen kan via een email naar programma@rozet.nl . Tijdens de olifantenpaadjesshow op 10 april aanstaande neemt Jan Dirk van den Burg, voormalig fotograaf des vaderlands, bijna Slimste Mens winnaar en zelfbenoemd olifantenpaadjeskundige, je mee op een komische trip langs de olifantenpaadjes en passeren uiteraard ook de Arnhemse Afsnijders de revue.

Bekijk hoe Eric Treillard met ‘The City Is A Playground’ een leeg en vergeten pleintje in een handomdraai omtovert tot een bruisend basketbalveld. Beklim één van de traptreden van City Guide to Kataro van Jasper Bloem en ervaar en bewonder deze complexe hyperdigitale stad vanuit een onalledaags perspectief. Maak een wandel- of fietstocht langs publieke kunstwerken en opvallende cultuurobjecten die kriskras door de wijken van Arnhem staan. De routes zijn samengesteld door Theo Brink van Stichting Kunst in de Publieke Ruimte. Jan Dirk van den Burg, voormalig fotograaf des vaderlands, bijna Slimste Mens winnaar en zelfbenoemd olifantenpaadjeskundige neemt je mee op een komische trip langs de olifantenpaadjes en uiteraard passeren ook de Arnhemse Afsnijders de revue. In het Erfgoedcentrum tonen we in een mini-expositie de sporen van Arnhem. Hoe is de stad Arnhem van de prehistorie tot nu gegroeid en veranderd.

Check https://rozet.nl/publicspace voor alle betrokken kunstenaars en nog veel meer activiteiten, workshops en blogs.

Laat je inspireren en we zien je graa

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem

Gerelateerde berichten