Tijd om je oude rolschaatsen uit de kast te halen!

door admin

Helemaal klaar met je wekelijkse rondje hardlopen of ben je gewoon even toe aan een andere sport dan voetbal, volleybal of hockey? Dan ben je bij roller derby vereniging Arnhem Fallen Angels (AFA) aan het juiste adres. Roller derby is een fanatieke full-contact sport op rolschaatsen. In Nederland staat het nog redelijk in de kinderschoenen, maar het is één van de snelst groeiende sporten van Europa. Dat de sport nog zo onbekend is vinden de leden van AFA best jammer. Het is namelijk ontzettend gaaf! Op maandag 4 februari houdt de vereniging daarom vanaf 20.15 een open training in Sporthal Elderveld in Arnhem.

Kracht, conditie, behendigheid en teamwork
Roller derby wordt gespeeld op een speciale baan, vergelijkbaar met een shorttrack schaatsbaan. Punten worden gescoord wanneer de jammer van het team langs de blockers van de tegenstander kan komen. De jammer is herkenbaar door de grote ster die ze op haar helm draagt. Per team staan er vier blockers op de baan die proberen de tegenstander te hinderen. Tijdens een wedstrijd kan het er hard aan toe gaan. Het draait echter niet alleen om kracht, maar ook om conditie, behendigheid en teamwork. Hoe goed je ook kan skaten, zonder je medespelers ben je nergens. Hierdoor word je als team ook ontzettend hecht met elkaar. Het respect voor de tegenstander en een enorme teamspirit zorgen voor een fijne sfeer op de baan.

Zelf uitproberen?
Kom 4 februari meedoen met de open training! Nieuwe leden worden met een knipoog ‘Fresh Meat’ genoemd. Maar wees niet bang, je zult niet gelijk zonder ervaring de baan op worden gegooid. Tijdens deze avond kan iedereen namelijk meedoen aan een gratis introductietraining voor beginners. Ervaring op rolschaatsen is niet nodig en skates en gear kan je lenen van de vereniging. Na aanmelding mag je zelfs een maand gratis meetrainen. AFA hoopt niet alleen nieuwe leden te werven, maar ook de bekendheid van de sport te vergroten. Mensen met interesse om scheidsrechter te worden of fans die bij wedstrijden komen kijken zijn ook altijd welkom! Aanmelden voor de open training kan via freshmeat@arnhemfallenangels.nl.

Een divers team
Roller derby vereniging Arnhem Fallen Angels bestaat sinds april 2011. Het wedstrijdteam de ‘Hellcats’ speelt inmiddels verschillende wedstrijden in Nederland, Duitsland en België. Daarnaast beschikt de vereniging sinds 2016 ook over een mannenteam de ‘Hellhounds’. Roller derby is een sport waarbij iedereen wordt geaccepteerd. Dik, dun, lang, kort, voor iedereen is een rol te vinden. Daarnaast heeft AFA een heel divers team met skaters van 18 tot 45 jaar. De laatste jaren is het dameswedstrijdteam flink aan het groeien! Ook worden er steeds meer wedstrijden tegen buitenlandse teams gespeeld. Zoals in maart, wanneer AFA een toernooi in Arnhem organiseert, waarbij de Hellcats strijden tegen twee teams uit Denemarken en Frankrijk.

Meer info open training:
Maandag 4 februari, 20.15 tot 22.30
Sporthal Elderveld, Breezandpad 15, Arnhem

www.arnhemfallenangels.nl
www.facebook.nl/arnhemfallenangels

Contact:
freshmeat@arnhemfallenangels.nl

Gerelateerde berichten