Theatergroep Greppel speelt ‘Nieuwkomers’

door admin

Hoe is het om ergens nieuw te komen? Een nieuw land bijvoorbeeld, met andere gewoontes. Op zondag 30 september, om 15.00 uur, speelt theatergroep Greppel de voorstelling ‘Nieuwkomers’ in de zaal van de Parkstraatkerk (zijingang: Kastanjelaan 22e, Arnhem).

Een voorstelling over je welkom voelen, of juist niet. Over de leuke en minder leuke kanten van het onbekende. Wat valt er op aan Nederlanders? Welke inzichten en vergezichten bieden nieuwkomers? Waar zit de lol en waar begint de wrijving?

‘Nieuwkomers’ is een muzikale voorstelling, intiem, interactief en verfrissend. Soms ernstig en gelukkig ook om te lachen. Gespeeld door drie acteurs met ieder een verschillende nationaliteit of achtergrond. Niet vanaf een tribune, maar dicht op de spelers, wordt het publiek meegenomen in meningen, feiten en emoties, én wordt men geconfronteerd met herkenning en vragen die tot denken en spiegelen aanzetten. Recensente Marjolein Pieks: “Het publiek kan niet om zichzelf heen in deze voorstelling die een Nederland laat zien dat gek wordt van zichzelf en van elkaar.”

De zaal is open om 14.30 uur. De toegang is vrij; een vrijwillige bijdrage is welkom.

Spel: Effie Cardna, Ayesha de Groot, Ronald Armbrust. Regie: Rik Luijmes.

Datum: zondag 30 september 2018
Aanvang: 15.00 uur
Plaats: Parkstraatkerk (zijingang), Kastanjelaan 22e, Arnhem
Toegang: vrijwillige bijdrage

Gerelateerde berichten