Talentcentrum opent in Elderveld

door admin

Vrijdag 11 oktober gaan de deuren open van een nieuw talentcentrum/prestatiecentrum in Arnhem, in sportcentrum Elderveld. Tijdens deze open dag kunnen sportverenigingen en andere geïnteresseerden kennis maken met de mogelijkheden om getalenteerde sporters beter te leren presteren. Van 18.00 – 21.00 uur is iedereen welkom.

Nout van der Velden is de initiatiefnemer van dit centrum. “Sportcentrum Elderveld moet een plek worden waar je als talent je sportprestaties kunt verbeteren.

Dit hoeft niet alleen een individuele sport te zijn. Ook teamsporten als voetbal, handbal, hockey, korfbal, rugby wielrennen kunnen hier terecht om zichzelf te verbeteren. In de toekomst willen we ook inzetten om vanuit onderwijs, wijken en sportverenigingen kinderen te helpen bij het vinden van hun talent.

Als een sportclub hun talenten wil laten groeien, hebben we vooraf een uitgebreid adviesgesprek. Wat is er bijvoorbeeld al gedaan aan talenttraining, wat zoeken ze precies. Het is echt maatwerk. Je kunt dan vooraf ook niet zeggen hoe lang een traject duurt. Dat hangt helemaal af van de sporters en hun al aanwezige trainingsbehoefte en -geschiedenis.

We versterken prestatiefactoren door inzet van fysieke training als: kracht-, snelheids- en behendigheidstraining. Met diverse testen meten we de vooruitgang. Een belangrijke basis voor betere prestaties. Als je wilt kun je persoonlijke begeleiding erbij inhuren, maar meestal gaan de verenigingen na een aantal instructiebijeenkomsten zelf aan de slag met hun programma.”

Wat kun je verwachten?

“We bieden faciliteiten voor kracht- en snelheidstraining. Er is een kunstgrasveld aangelegd waarop je looppatronen traint en bijvoorbeeld beter bochten leert lopen. Om je kracht te trainen hebben sporters de beschikking over halters en kettlebells. We hebben een sprintbaan, waarbij we acceleratie en een maximale sprint van 30 meter kunnen trainen. Dit is in de meeste gevallen de maximale afstand die een sporter sprintend aflegt bij zijn of haar sport.

Ik ben ook blij met de goede topsportvloer in de grote hal. Die zie je maar op een paar plekken in Nederland.”

De open dag

“Tijdens de open dag wil ik laten zien wat er allemaal mogelijk is en kun je het zelf ervaren. Onze hoofddoelgroep zal vooral de sportvereniging zijn. Niet alle clubs hebben zelf de materialen of de deskundigheid in huis om hun talenten goed te begeleiden.

Maar ook als je jezelf op sportgebied serieus wilt verbeteren kun je hier terecht. Je moet het zien als een opstapje naar de topsport in Papendal. Wij zitten er tussen in.”

Kom langs en laat je inspireren. Vrijdag 11 oktober van 18.00 – 21.00 uur. Sportcentrum Elderveld, Breezandpad 13, Arnhem.

Gerelateerde berichten