Streekmarkt wordt tweedaags festival in Park Lingezegen

door admin

Niet één maar twee dagen staan dit voorjaar in het teken van muziek, cultuur en lekker eten en drinken. Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei 2019 wordt Streekfestival Lingezegen georganiseerd in de groene achtertuin van Schuytgraaf: Park Lingezegen. Noteer alvast de data.

Open podium

De reden dat het dit jaar wat grootser wordt aangepakt is de samenwerking met Popkoor Akkoord uit Elst, die dit jaar 40 jaar bestaat. Daarom wordt op zaterdagavond 18 mei een open podium georganiseerd. Van 16:00 tot 22:00 uur is dit de plek voor iedereen die iets cultureels kan of wil bijdragen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar streekfestivalcultuur@hotmail.com.

Streekmarkt

Op zondag staat de Streekmarkt op het programma, die dit jaar alweer voor de 4e keer wordt gehouden. De plek waar je streekproducten kunt proeven en de buitensfeer kunt beleven op allerlei manieren. Ook op deze tweede dag is er een namelijk een uitgebreid activiteiten- en cultureel programma in en om Park Bredelaar (onderdeel van Park Lingezegen). Leuke acts, voorstellingen en workshops zullen er dan plaatsvinden. Er is genoeg te doen voor jong en oud.

Festivalinfo

De entree-prijs bedraagt € 4,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen.

Waar? Breedlersestraat 7 in Elst

Goed om te weten dat het niet een commercieel festival betreft en eventuele opbrengsten ten goede komen aan Stichting Park Bredelaar om te investeren in gereedschappen voor het park, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken, en aan Popkoor Akkoord voor de aanschaf van instrumenten en apparatuur. De organisatie zoekt nog kraamhouders.

Voor meer informatie over het Streekfestival kun je terecht op de website van Park Bredelaar.

Wat is Park Bredelaar?

Park Bredelaar is een zogenoemd pocketpark in Park Lingezegen waar vergeten en historische groenten en fruit verbouwd op historische grond. Er is een archeologische vindplaats en het is de plek rondom de actieve boerderij Bredelaar waar de familie van den Toorn 2.000 geiten melkt en een minicamping met 25 staanplaatsen heeft. Daarnaast is ondernemer de Buitenkok daar actief met het organiseren van buitenkookworkshops. Stichting Philadelphia heeft een dagbesteding op het erf voor mensen met een arbeidsbeperking. Alle ondernemers werken met elkaar samen. Dat maakt de Bredelaar een unieke plek in Park Lingezegen waar bovendien ’s zomers de oogst van het land wordt verkocht.

Gerelateerde berichten