Samen koken in de Buurtfabriek

door en met mensen met dementie en hun naaste

door admin

In oktober 2022 gaat ‘Samen koken in de Buurtfabriek’ van start. Samen met mensen met dementie en hun partner of hun naaste koken we één keer per maand een maaltijd in de Buurtfabriek in Arnhem. Op donderdag 27 oktober starten we voor het eerst met ‘samen koken’. Aan de hand van een (eenvoudig) recept wordt samen met een aantal vrijwilligers een heerlijk 3-gangen diner bereid. Hierbij kan iedereen op basis van haar of zijn interesses en vaardigheden een bijdrage leveren aan de maaltijd. Ook het tafeldekken en afruimen is onderdeel van de avond. Het samen bezig zijn, samen eten, een gezellige avond en het ontmoeten van lotgenoten staan hierbij voorop.

Hoe ziet ‘samen koken in de Buurtfabriek’ eruit?
De deelnemers worden om 16:30 uur welkom geheten met een kopje thee of koffie. Vervolgens worden de taken verdeeld en is er volop tijd om met elkaar in gesprek te komen. Rond 17:45 uur gaan we aan tafel om samen te eten. Na afloop ruimen we samen op. De avond eindigt om circa 19:30 uur. Vrijwilligers doen vooraf de boodschappen en zijn een helpende hand. Vrijwilligers hebben ervaring met dementie of hebben een training gevolgd over het omgaan met mensen met dementie.

Praktische informatie
De kosten zijn € 7,50 p.p. inclusief een glaasje wijn of frisdrank bij het diner.
Als u geen vervoer heeft kunt u gebruik maken van de Buurttaxi van de Buurtfabriek tegen een geringe vergoeding. Heeft u interesse of kent u iemand die deel wil nemen? Wilt u helpen als vrijwilliger of heeft u een vraag? Neem dan contact op of meldt u dan aan bij Else Gootjes: else@onzebuurtfabriek.nl of bel 06 33776999.

Met gastvrije groet,
Agnes van der Drift, Noëlle Verreusel, Else Gootjes

Samen koken in de Buurtfabriek
Peter van Anrooylaan 1
6815 GT Arnhem
Elke 4de donderdag van de maand

Gerelateerde berichten