Samen een boek bespreken in een leesclub

door admin

Arnhem – Senia zet in verschillende steden en dorpen leesclubs op waarin de leden met elkaar hun interesse delen voor literatuur, filosofie, kunst, poëzie, muziek en geschiedenis. Senia helpt bij het vinden of oprichten van deze clubs en maakt inspirerende leeswijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen.

Senia houdt oprichtingsbijeenkomsten in bibliotheken door heel Nederland. Zo is er dinsdagmiddag 15 februari 2022 een bijeenkomst over Nederlandse literatuur in de bibliotheek Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. Aanvang 14:00 uur. En donderdagochtend 17 februari 2022 is er in dezelfde bibliotheek een bijeenkomst over een leesclub Kunstgeschiedenis, aanvang 10:30 uur. Meer informatie en aanmelden: tinykleineeram@senia.nl. Ook zal er, bij voldoende aanmeldingen, een oprichtingsbijeenkomst in Arnhem-Zuid worden gehouden.

De meeste leesclubs lezen zes of zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken.

Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer het bij elkaar komt: overdag of ‘s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek, bijvoorbeeld in een bibliotheek, buurthuis of café.

Meer informatie

In de loop van 2022 volgen meer informatiebijeenkomsten. Kijk hiervoor op www.senia.nl.

Gerelateerde berichten