Samen de natuur verbeteren in de Drielsche Uiterwaarden en Meinerswijk

door admin

Rijkswaterstaat werkt aan een plan om de riviernatuur in de Meinerswijk en Drielsche Uiterwaarden, gelegen tussen Arnhem en Driel, te verbeteren. Natuurvriendelijke oevers moeten ervoor zorgen dat het gebied aantrekkelijker wordt voor verschillende soorten vissen en andere dieren. Op dinsdag 23 mei 2023 vindt er een publieksbijeenkomst plaats om omwonenden en andere geïnteresseerden te betrekken bij de plannen.

Om planten en dieren zich weer thuis te laten voelen bij de rivier ontwikkelen we oevers met meer begroeiing en variatie. De natuurvriendelijke oever draagt bij aan de biodiversiteit. Medio 2027 moet deze natuurmaatregel worden opgeleverd.

Publieksbijeenkomst
Het doel van de inloopbijeenkomst is om de deelnemers te informeren over de plannen, de aanpak en het vergunningentraject dat inmiddels is gestart. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen en ideeën met elkaar te delen. De projectmanager, omgevingsmanager en ecoloog van beide projecten zullen de maatregel toelichten en meer vertellen over het ontwerpproces. De publieksbijeenkomst vindt plaats op:

  • Dinsdag 23 mei van 19.00 – 21.00 uur. De locatie is Scouting Schutgraaf aan het Hannestraatjes 4, 6843 NV in Arnhem.

Aanmelden voor de publieksbijeenkomst kan via de projectpagina van de Meinerswijk of Drielsche Uiterwaarden op www.samenwerkenaanriviernatuur.nl. Of stuur een e-mail naar loket-krwoost@arcadis.com. Omdat de Meinerswijk en Drielsche Uiterwaarden geografisch dicht bij elkaar liggen is ervoor gekozen één publieksbijeenkomst te organiseren.

Kaderrichtlijn Water
Rijkswaterstaat heeft de opdracht om de kwaliteit van leefgebieden voor planten en dieren te verbeteren en de biodiversiteit te vergroten in het rivierengebied. De maatregelen die Rijkswaterstaat hiervoor neemt zijn onderdeel van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Het doel van deze richtlijn is om de kwaliteit van het oppervlaktewater in Europa te verbeteren en te beschermen.

Gerelateerde berichten