Rozet weer op plek 2 in de top van best presterende bibliotheken van Nederland

door admin

Helaas is Rozet grotendeels gesloten, maar er is ook goed nieuws! Rozet staat op plek 2 in de lijst van best presterende bibliotheek van Nederland! En daar zijn wij erg trots op. Zodra we onze bezoekers weer fysiek mogen ontvangen staan we klaar om hen van dienst te zijn.

In een vergelijking van alle 145 Nederlandse bibliotheekstichtingen staat Rozet net als vorig jaar op de 2e plek, de bibliotheek van Zinin Nijverdal is 1e geworden.

Woensdag 16 december ontving Jenny Doest, directeur-bestuurder van Rozet, de bijbehorende oorkonde uit handen van bibliotheekgoeroe Mark Deckers van Rijnbrink. Deckers is de samensteller van de ranglijst.

Over de knappe notering van Rozet schrijft Deckers: “Vorig jaar tweede, dit jaar tweede. Misschien stiekem gehoopt op de eerste plek door het wegvallen van Stadskanaal. Maar laten we eerlijk wezen: als Vitesse twee jaar achter elkaar tweede zou worden in de Eredivisie, dan zou het elftal op een open kar door het centrum worden gereden en toegejuicht. En eigenlijk is dat de prestatie die het team van Rozet levert. Men prolongeert op een zeer hoog niveau en geeft alle moderne bibliotheekfuncties de volle ruimte. Ook Rozet is net als ZINiN Nijverdal een gecombineerde instelling en ook dat begint meer en meer zijn vruchten af te werpen. Van de drie instellingen in de top-3 is Rozet denk ik het verst in de ontwikkeling naar een instelling met een programma voor een Leven Lang Ontwikkelen. Het is met recht een springplank voor iedere burger om zich te ontwikkelen.”

Uitleningen, leden, bezoekers en activiteiten

Alle bibliotheken van Nederland zijn vergeleken op 4 onderdelen waar uiteindelijk een eindscore op wordt gebaseerd: uitleningen, leden, bezoekers en activiteiten. Bekijk de top-20 en de toelichting daarbij op: https://www.markdeckers.net/2020/12/zinin-nijverdal-rozet-arnhem-en.html

Blij en trots

Rozet is blij en enorm trots op het vasthouden van deze top-notering. Nummer 2 van heel Nederland is natuurlijk een geweldige prestatie!

Rozet is van en voor alle inwoners van Arnhem en omgeving. Wij maken met taal, kunst en erfgoed persoonlijke ontwikkeling mogelijk voor alle inwoners met verschillende achtergronden, leeftijden en interesses.

Gerelateerde berichten