Plezier hebben, leren van elkaar, respect, gezelligheid en sportiviteit

Dit is waar Olympus Gym en Olympus Coaching voor staan

door Cor de Vrieze

Maik Diepenbroek (35) vertelt over zijn ervaringen bij Olympus: 

Nadat ik een aantal jaar geleden bij een andere gym een blauwe maandag gekickbokst heb en hier een ietwat vervelende ervaring aan heb overgehouden begon het vorig jaar (2023) toch weer te kriebelen. Wat ik heb overgehouden aan het kickboks avontuur is dat ik op het sparren na het eigenlijk wel heel erg leuk vond. Naarmate de jaren verstreken en mijn gewicht toenam heb ik besloten dat het genoeg was en ben ik op zoek gegaan naar een sportschool waar ik bokszaktraining kon volgen om te zien of enkel de idee me leuk leek of dat het ook daadwerkelijk mijn nieuwe sportactiviteit kon gaan worden. 

Na leuk contact te hebben gehad met Olympus heb ik middels twee proeflessen kunnen ervaren wat het me kan bieden, en wat ben ik enthousiast geworden zeg! Een klein jaar later kijk ik nog elke week uit naar de twee sportmomenten. Inmiddels heb ik les gehad van bijna elke instructeur en is met name de afwisseling in de trainingen erg leuk, op verschillende dagen trainen er andere mensen maar altijd is het een leuke gemixte groep fanatiekelingen. 

Met het opnieuw gevonden plezier in sporten en een kleine 20 kilogram minder heb ik mijn eigen verwachtingen overtroffen en blijf ik vol goede moed en plezier doorgaan. Wie weet dat ik in de toekomst zelfs weer een kijkje ga nemen bij een van de boks- en techniektrainingen. Voor nu focus ik vooral op het gewichtsverlies en het verbeteren van mijn conditie en techniek. 

Bedankt voor alle leuke momenten, op naar nog vele jaren sportplezier!  

Osu! 

_______________________________________________________________

Wie wel eens over de Elderhofseweg wandelt of fietst komt dan langs de lage uitbouw van het Sportcentrum Elderhof. Je weet wel, het gedeelte dat langs de sloot staat. Als de deur in de zijgevel openstaat dan waaien de kreten van aanmoediging en inspanning je tegemoet. Duidelijk dat hier gesport wordt. Maar wat voor sport? Daarvoor moeten we bij Roy van Reem en de enthousiaste teamleden zijn. 

Roy vertelt: “Nou, ons aanbod bestaat uit wel meer dan ée1n sport. We doen hier o.a. aan bokszaktraining, boksen, kickboksen – en ook kidsboxen voor de jeugd – seniorentraiming, conditietraining, hersteltraining en ook nog eens yoga.”

Wie kan er allemaal bij jullie terecht? 
“Van jong tot oud kan bij ons terecht. Kinderen vanaf 8 jaar tot en met senioren, die fit willen blijven of hun fitness willen verbeteren, en alles daar tussenin, kunnen bij ons trainen. Van beginner tot en met ervaren.”

Jullie bieden toch ook coaching aan?
“In onze samenwerking met de gemeente kwam ook de vraag naar voren of we meer zouden kunnen beteken op sociaal-maatschappelijk gebied. Daarvoor hebben we, naast Olympus Gym, Olympus Coaching in het leven geroepen. Zaken als weerbaarheid, emotie- en agressieregulatie en jobcoaching komen hier aan bod. En dat blijkt te werken. Met meerdere coaches, die elk zijn of haar specialisatie heeft, hebben we inmiddels al veel voor menigeen mogen betekenen. Het moment dat je van iemand te horen krijgt dat je zijn leven een stukje mooier hebt gemaakt blijft altijd bijzonder, dit maakt het werk als coach zó enorm dankbaar!”

Jullie zitten hier nu sedert 2022 toch? 
“Ja dat klopt. In 2014 zijn wij van start gegaan in Malburgen. En in 2022 openden wij deze vestiging in Sportcentrum Elderveld.”

Zijn jullie trainingen en de coaching een beetje betaalbaar? 
“Dat geloof ik wel. Bovendien kun je bij ons gebruik maken van je Gelrepas of Sportkaart. En een proefles is altijd gratis. De coaching kan betaald worden vanuit de WMO en PGB door de gemeente aangeboden.

__________________________
Olympus Gym en Olympus Coaching 
Dojo Elderveld
Breezandpad 17
T: 06 24234451
E: info@olympusgym.nl
W: www.olympusgym.nl
T: 06 55694208
E: info@olympuscoaching.nl
W: olympuscoaching.nl

Gerelateerde berichten