Paddenstoelenwandeling op landgoed Warnsborn?

door admin

Ook dit jaar speurt IVN natuur-educatie Arnhem naar paddenstoelen op landgoed Warnsborn.  De ervaring leert dat hier vaak mooie en bijzondere paddenstoelen te vinden zijn. Maar het is altijd weer een verrassing wèlke paddenstoelen en waar ze staan. Begin oktober was er nog weinig te vinden, maar een regenbuitje kort voor 28 oktober doet hopelijk wonderen.

Doordat landgoed Warnsborn heel afwisselend is qua bodemsamenstelling, biedt dit gebied uiteenlopende mogelijkheden voor groeiplaatsen van paddenstoelen. Er zijn loofbomen en er is naaldhout en ook de ouderdom van de bomen kan een rol spelen of er wel of geen paddenstoelen staan.

Tijdens deze wandeling komen zowel ervaren paddenstoelenzoekers als ook beginners meer te weten over veel voorkomende en soms bijzondere, zeldzame en (niet) eetbare soorten paddenstoelen. Ook hoor je waarom bepaalde paddenstoelen juist hier groeien.

Aanvang is zondag 28 oktober om 14.00 uur op de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn aan de Bakenbergseweg 257, te bereiken via bushalte Schaarsbergen, Warnsborn (lijn 9). De rondleiding duurt anderhalf tot twee uur, deelname is gratis en aanmelden is niet nodig

Een tip: neem een klein spiegeltje mee waarmee je onder de hoed van een paddenstoel kunt kijken. Ook voor (klein)kinderen is het paddenstoelen- en herfstfeest. En nog een tip: wandelschoenen maken het lopen op ongelijk terrein comfortabeler.

Informatie over deze en andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Gerelateerde berichten