Oproep Nominaties Willem Diehlprijs 2021

door admin

Architectuurcentrum CASA organiseert dit oneven jaar weer de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor de beste restauratie, renovatie en herbestemming. Voor deze achtste editie kunnen projecten worden voorgedragen die in de periode 2019-2020 zijn opgeleverd. Uit alle nominaties wordt door een vakkundige jury een shortlist samengesteld. De finalisten maken kans op de vakjuryprijs, maar ook op de publieksprijs. Kent u een bijzonder project dat u graag wilt nomineren? Stuur dan voor 1 april een mail o.v.v. Willem Diehlprijs 2021 naar info@casa-arnhem.nl

Om het jaar organiseert CASA, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie/renovatie en herbestemming.

Deze is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voorgaande winnaars waren onder meer De Transformatie (2015), Theater a/d Rijn (2017) en Het Gelders Huis (2019). Naast de vakjuryprijs wordt in samenwerking met dagblad De Gelderlander een publieksprijs georganiseerd. Deze ging recentelijk onder meer naar het St.-Petersgasthuis (2017) en De Boulevard (2019).

Voor deze achtste editie kunnen projecten worden voorgedragen die zijn opgeleverd in 2019-2020. Een deskundige vakjury zal uit deze nominaties een shortlist samenstellen. Deze projecten worden voor de zomer bezocht en beoordeeld. De bekendmaking en uitreiking van zowel de vakjury als de publieksprijs zal in het najaar plaatsvinden.

Gerelateerde berichten