Openluchttentoonstelling Arnhem Boys

door admin

Van eind augustus tot half oktober staat de openluchttentoonstelling ‘Arnhem Boys’ op vier plekken in Arnhem. ‘Arnhem Boys’ bestaat uit 28 portretten van veteranen die vochten tijdens Slag om Arnhem en terugblikken op september 1944.

De naam van het project – ‘Arnhem Boys’ – verbindt niet alleen deze groep veteranen. Het geeft ook aan hoe jong de meesten van hen waren toen ze naar Arnhem gingen. De portretten zijn gemaakt door de Britse fotograaf Richard Jopson. De tentoonstelling was in 2019 te zien in park Hartenstein achter het Airborne Museum en staat nu op de volgende 4 plekken:

  1. Eusebiuskerk (voorkant)
  2. Jacob Groenewoud Plantsoen
  3. Ooststraat (groenstrook naast de John Frostbrug)
  4. Plantsoen tussen Jansbuiten en Jansbinnen singel (bij de Apeldoornseweg)

Airborne stories app

De veteranen streden voor onze vrijheid. Om te weten hoe dat was, kunt u gratis de Airborne stories app downloaden. De app biedt wandelingen door Arnhem en op 25 plekken in de stad komt met audioverhalen het Arnhem van 1944 tot leven.

Outdoortentoonstellingen in de Airborneregio

In de andere Airbornegemeenten Ede, Renkum en Overbetuwe zijn ook outdoortentoonstellingen te bezoeken. De tentoonstellingen zijn onderling verbonden door een route en vertellen samen het Airborne verhaal. Er is een brochure van alle Airborne buitenexposities beschikbaar.

Tentoonstelling Arnhem Boys foto Michal Lasek

Gerelateerde berichten