NLDOET; mee met IVN Arnhem naar Koningsheide

door admin

Op 14 maart doet het IVN, de vereniging voor natuur- en milieueducatie Arnhem weer mee met NL-doet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranje fonds.

Dit jaar gaat het op 14 maart vliegdennen verwijderen uit een erosiedal op de Koningsheide ten noorden van Arnhem. Het erosiedal is een historisch monument dat ongeveer 125.000 jaar geleden door smeltwater werd uitgesleten, aan het eind van de 驮 na laatste ijstijd. Om het zichtbaar te houden als een met heide begroeid dal worden vliegdennen verwijderd. In de zomer, als de heide bloeit, is het dal als een mooie paarse strook zichtbaar in het landschap.

Iedereen kan zich op 14 maart bij deze activiteit aansluiten. Het is gezond en gezellig werk met een groep enthousiaste vrijwilligers. Er wordt voor koffie en thee gezorgd en na afloop om ongeveer 13.00 uur zijn er broodjes.

Kom dus op 14 maart naar de Koningsheide. Verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats van IPC-Groene Ruimte aan de Koningsweg 35, 6816 TC Arnhem; tegenover de zijweg naar Hoenderloo.

In verband met de aanvoer van koffie, thee en broodjes is aanmelden gewenst. Dat kan je doen via het formulier op ivn.nl/afdeling/arnhem

En meer informatie kan je krijgen bij franskoops@xs4all.nl

Zie voor andere IVN-activiteiten ivn.nl/afdeling/arnhem.

Gerelateerde berichten