NK Tegelwippen 2023 van start!

door admin

Arnhem doet mee met het NK Tegelwippen 2023. Het is ons doel om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen! Wip je mee?

We gaan de strijd aan met Nijmegen en met meer dan 100 andere Nederlandse gemeenten. De gemeente die vóór 31 oktober de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Minder tegels en meer groen zorgt voor minder wateroverlast na hoosbuien, biedt koelte in tijden van hitte en zorgt voor minder droogte. Ook biedt meer groen een leefruimte voor dieren. Groen is goed voor je psychische en fysieke gezondheid én de stad wordt er mooier van!

Een groener Arnhem begint in je eigen tuin

Ga ook aan de slag en vervang overbodige tuintegels door groen. Je kunt bijvoorbeeld een gazon of moestuin aanleggen, borders of bomen aanplanten of een geveltuin aanleggen. Wij ondersteunen met een gratis Tegelophaalservice. Deze wordt in 2023 zes keer aangeboden. Doe je niet meer met de gratis Tegelophaalservice, maar ga je wel wippen en vergroenen? Stuur dan een foto van het resultaat in via nktegelwippen.nl en help Arnhem naar de overwinning! Elke maand maak je kans om Wipper van de Maand te worden en mooie prijzen te winnen. Maar nog belangrijker is dat je bijdraagt aan een mooie, gezonde en weerbare stad. Dus: tegel eruit, groen erin!

Schrijf je in voor de gratis Tegelophaalservice! Klik op de ophaaldatum naar keuze:

3 april 2023

1 mei 2023

5 juni 2023

Alle inwoners van Arnhem kunnen hun tuintegels gratis op laten halen als hier groen voor terug wordt geplant. Schikken de data je niet? Er komen dit jaar nog drie ophaalmomenten: op 3 juli, 4 september en 2 oktober. Je kunt ook je tuintegels inleveren bij het Natuurcentrum Arnhem.

Bekijk hier op welke manieren je nog meer mee kunt doen.

10% minder verharding

Het is de ambitie van gemeente Arnhem om de komende jaren 10% van de verharding te vervangen door groen. Een groot deel van de stad is echter particulier terrein. Ook inwoners, woningcorporaties, scholen en bedrijven kunnen dus een bijdrage leveren! “Ik roep Arnhemmers, sportclubs, verenigingen en bedrijven op om aan de slag te gaan, samen met ons” zegt Cathelijne Bouwkamp, wethouder gemeente Arnhem. Er zijn ook verschillende plekken waar de gemeente aan de slag gaat. Bijvoorbeeld in de J. P. van Muijlwijkstraat, rondom winkelcentrum Kronenburg en in het Olympusgebied.

Gerelateerde berichten