Nieuwe werkgroep sociaal cultureel Elderveld

door admin

De werkgroep sociaal-culturele verbindingen in Elderveld is dit jaar van start gegaan en zoekt enthousiaste  wijkbewoners. Ons doel is om een hechtere en verbindende sociaal multi-culturele gemeenschap te realiseren waar alle mensen, van alle achtergronden en leeftijdscategorieën, zich in onze wijk nog meer ‘thuis’ zullen voelen en ernaar uitkijken om aan de vele verschillende activiteiten deel te nemen. Daarvoor zijn wij op zoek naar actieve, sociale en cultureel minnende en betrokken personen die zich willen inzetten om een hechtere en verbindende sociaal multicultureel Elderveld te helpen realiseren.

Elderveld heeft veel mogelijkheden om een eigen cultureel ontmoetingscentrum te gaan realiseren. Met de bouw van de scholen aan het Breezandpad en in samenwerking met het Sporthalcomplex met de buitenruimte ontstaat een nieuw omgeving waarin educatieve, culturele en nieuwe sociale verbindingen zich in het wijkcentrum kunnen gaan ontwikkelen en versterken. Deze plek in Elderveld kan uitgroeien tot een nieuw cultureel knooppunt als het aan de initiatiefnemers uit Elderveld ligt met een breed aanbod van educatieve, culturele en sportieve activiteiten.

Het nieuw gevestigde servicepunt van de bibliotheek maakt het bijv. mogelijk om in de getoonde collectie speciale thema’s onder de aandacht te gaan brengen die zich onderscheiden op de eigen belangstelling van de bewoners uit Elderveld en omliggende wijken. Een van de aandachtspunten is om een eigen documentatiecentrum WO2 in te richten dat zich speciaal richt op de acties die in dit gebied bepalend zijn geweest. Zo kan er een collectie samengesteld worden die inzicht geeft in de eigen lokale geschiedenis. Hiervoor wordt ook samenwerking gezocht met de omliggende musea in de regio.

Ook het buitenterrein biedt na herinrichting veel mogelijkheden voor speciale thema-activiteiten zoals bijv. een boekenmarkt, oude ambachten en bijv. technische ontwikkelingen te presenteren op duurzaamheid en ecologie naast de eigen sportieve wedstrijden en sportpresentaties.

Er zijn inmiddels ook al andere plannen in de ontwerpfase, maar om dit te kunnen verwezenlijken hebben we sterk behoefte aan ondersteuning van enthousiaste wijkbewoners die hieraan mee willen dragen. Er is niets mooiers dan met elkaar voor de eigen wijk te gaan werken aan een ontwikkeling die Elderveld tot een mooiere plek maakt om samen te wonen, te ontmoeten en samen te beleven.

Mocht je geïnteresseerd zijn om of je eigen visie hierover te willen delen, een idee in te brengen of om deel te nemen en een steentje bij te dragen dan kun je dat aangeven via dit emailadres: wgsociaalcultureelelderveld@gmail.com
Dan komen wij graag met jouw in contact.

Namens de werkgroep sociaal-cultureel Elderveld,
Arjen Sleurink

 

Gerelateerde berichten