Nazomeren bij het wijkfeest Schuytgraaf. Jij komt toch ook?

door admin

Op zaterdag 24 augustus 2019 is het jaarlijkse wijkfeest. Iedereen is van harte welkom! Van 16.00 – 19.00 uur zijn er bij winkelcentrum Schuytgraaf diverse activiteiten voor jong en oud. Kom met een lege maag, want dit jaar staat het wijkfeest in het teken van eten, drinken en allerlei leuke belevenissen! Jij komt toch zeker ook?

Foodtrucks: lekker eten en drinken

Lokale ondernemers zoals Keurslager De Haas, gelateria Gusto en RAUW Natuurlijk zorgen voor een gevarieerd aanbod van eten en drinken op het horecaplein (voor de Kwalitaria). Ook komen er verschillende foodtrucks, zoals Zoet en Zopie voor de kinderen met o.a. een limonadekabouter. Foodtruck Caramba brengt heerlijke Mexicaanse gerechten. Een heerlijke (Duitse) worst eet je bij de worstenfoodtruck. En Pim’s foodtruck komt met kaas en noten. De Horsebox Bar komt o.a. met smoothies. Ook zijn er verfrissende drankjes op het plein verkrijgbaar (fris/bier/wijn etc.).

Tip! Kom dus zeker met een lege maag, zodat je al dit lekkers kunt uitproberen!

Taartenbakwedstrijd: bak jij de lekkerste taart?

Vierkrant inSchuytgraaf organiseert een taartenbakwedstrijd. Bak thuis een heerlijke taart en lever deze in tijdens het wijkfeest. De lekkerste taart en de meest bijzondere taart ontvangen een leuke prijs! De taarten worden tijdens het wijkfeest verkocht en de opbrengst gaat naar KiKa. Geef je wel even vooraf op via vierkrant@inSchuytgraaf.nl o.v.v. taartenbakwedstrijd

Diverse activiteiten

Het swingende live muziek duo ‘The Mule Stompers’ neemt je mee naar de jaren ’20 en ’30 met hun mix van swing, jazz en traditionele countrymuziek. Of neem een kijkje bij de muzikale tromgeluiden van de djembee workshop. Ook kunnen wijkbewoners zélf deelnemen aan de djembee workshop. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals schminken, haarvlechten, cake versieren en het inkleuren van een grote straattekening. Deze activiteiten zijn gratis en worden je aangeboden door de wijkvereniging. Daarnaast zijn natuurlijk alle winkels gewoon open, en heeft de HEMA speciaal voor het wijkfeest een rad van fortuin.

Kleur jij mee aan de levensgrote straattekening?

Tijdens het wijkfeest zal straatkunstenaar Rianne te Kaat de contouren van een levensgrote mandala tekening plaatsen op het plein bij het archeologisch veld. Help jij mee aan het inkleuren van deze tekening? Wij zorgen voor de benodigde stoepkrijt en verf.

Bezoekje warmtekrachtcentrale

Ook kun je een bezoekje brengen aan de warmtekrachtcentrale van de NUON. Vooraf aanmelden is vereist. Stuur hiervoor een mail naar stadswarmte@nuon.com. Geef aan welke rondleiding je wilt (om 16.00 of 16.30 uur) en met hoeveel personen (maximaal 2 personen). Er zijn slechts 25 beschikbare plaatsen, dus wees er snel bij.

Toegang gratis

Het terrein (het plein nabij het archeologisch veld op Winkelcentrum Schuytgraaf) is gratis toegankelijk en de meeste activiteiten zijn geheel gratis. Haal ook je gratis koffie/thee/ranja bij de kraam van de wijkvereniging.

Blijf op de hoogte

Benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens het wijkfeest? Volg dan de facebookpagina van inSchuytgraaf of het evenement. Je kunt ook contact opnemen met de werkgroep via wijkfeest@inschuytgraaf.nl.

Gerelateerde berichten