Met IVN op stap naar nieuwe natuur in Lingezegen

door admin

Op zondag 25 november gaat IVN Arnhem op expeditie in landschapspark Lingezegen en iedereen mag gratis mee! Dit natuurgebied-in-ontwikkeling vormt een groene buffer tussen het verstedelijkende Arnhem, Elst, Nijmegen en Bemmel. Het is geen park zoals wij dat overal elders kennen, maar een uitgestrekte verzameling gebieden met elk een eigen karakter; een deel is nog agrarisch, elders is ‘natte natuur’ in de maak, er is een speelbos. Voedselbossen en oude gewassen krijgen een kans. Overal is ruimte voor paardrijders, fietsers en wandelaars.

Natuurgidsen van IVN natuur-educatie Arnhem nemen je graag mee om 14 uur voor een wandeling van 1,5 à 2 uur tussen Schuytgraaf en de Linge, de naamgever van Park Lingezegen. Onderweg krijg je te horen over het ontstaan en de ontwikkeling van deze nieuwe natuur en wat er eind november zoal te zien is. Houd rekening met natuurbestendige kleding en schoeisel.

Begin en eindpunt is Park 12 (Elst) bij het centrum voor natuurbeleving ‘Landerij De Park’, een echte pleisterplaats met veel activiteiten en horeca. Dat is met de auto te bereiken via de Molenstraat (toegang is vlak bij de Linge) en met de fiets ook ‘binnendoor’ via de opvallende energiecentrale bij Schuytgraaf.

Informatie over deze en andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Gerelateerde berichten