Met IVN Arnhem naar natuurgebied Meinerswijk 28 juli

door admin

Iedereen die belangstelling heeft voor Meinerswijk kan op zondagmiddag 28 juli dit unieke terrein met gidsen van IVN natuur-educatie Arnhem al struinend verkennen. Zij vertellen je wat hier was, ís en komt en natuurlijk over wat er aan natuur te zien is. Je hoeft niet te reserveren en er zijn geen kosten aan verbonden.

Het landschap van Meinerswijk is in de loop der eeuwen vaak veranderd. Na de ijstijden zette de Rijn hier klei af. Er kwam een legerplaats aan de grens van het Romeinse rijk. In de Middeleeuwen stond er een kasteel wat rond 1850 een buitenplaats werd met theetuin voor recreërende Arnhemmers, en dit maakte al snel plaats voor kleiwinning en bijbehorende steenfabrieken. In de Koude oorlog was het gebied afgesloten. Nu is het juist een toegankelijk gevarieerd waterrijk landschapspark in ontwikkeling, met Konikpaarden en Gallowayrunderen. Het gebied kan bij hoog water onderlopen, de vegetatie heeft zich daarop aangepast. Er zijn zowel bos- als watervogels.

De natuurgidsen heten je welkom om 14.00 uur bij het parkeerterrein van Pannenkoekenboerderij De Steenen Camer, Hannesstraatje 2, 6843 NV  Arnhem. De tocht duurt ongeveer twee uur.
Meinerswijk, zo dicht bij de stad, kan je echt verrassen!

Meer info over IVN natuur-educatie Arnhem en andere activiteiten vind je op www.ivn.nl/afdeling/arnhem.

Gerelateerde berichten