Mantelzorgcompliment

door admin

Als je zorgt voor iemand in jouw omgeving met een beperking, chronische ziekte, psychisch of verslavingsprobleem en je doet dit meer dan acht uur in de week en langer dan drie maanden dan ben je mantelzorger.
Het kan zijn dat je zorgt voor je man met bijvoorbeeld de diagnose dementie, voor je kind met een verstandelijke beperking of voor je ouders die lichamelijke problemen hebben waardoor je het huishouden, de zorgtaken en de boodschappen voor hen doet. Mooi om te doen maar misschien best zwaar in combinatie met je eigen leven.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Graag wijzen wij je op het feit dat mantelzorgers uit Arnhem ondersteuning kunnen krijgen via het MVT Arnhem (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp). In verschillende wijken zijn er activiteiten en/of spreekuren voor mantelzorgers. Samen met Pleyade organiseren zij mantelzorgcafe’s in heel Arnhem. Ook zijn er verschillende cursussen, workshops en activiteiten voor mantelzorgers op diverse locaties.

Een compliment

Goed om te weten is ook dat je misschien in aanmerking kunt komen voor het mantelzorgcompliment van de Gemeente Arnhem. Vanaf half april t/m december is dit compliment aan te vragen via MTV Arnhem via 026-3707855. Het mantelzorgcompliment bestaat dit jaar uit een geldbedrag of een pas ter waarde van 150 euro waarmee je als mantelzorger beloond wordt voor het werk dat je doet.

Advies op maat

Daarnaast kunnen de adviseurs van het MVT Arnhem ook meedenken, adviseren en ondersteuning bieden bij jouw persoonlijke mantelzorgsituatie. Zij komen eventueel bij je aan huis of helpen je op hun kantoor verder. Wil je meer weten?  Neem dan eens een kijkje op de website van MVT Arnhem.

Gerelateerde berichten