Lorentz Lyceum viert Chinees nieuwjaar

door admin

Het Lorentz Lyceum in Arnhem heeft op 24 januari de start van het Chinese nieuwe jaar gevierd. Leerlingen die het vak Chinees volgen, hebben Chinese nieuwjaarsliedjes gezongen. Ook is een leeuwendans opgevoerd. Deze traditionele dans is een belangrijk onderdeel van de viering van een Chinees nieuwjaar. Daarnaast hebben leerlingen, docenten en ouders workshops en presentaties gevolgd die allemaal in het teken van China stonden.

Het vak Chinees
Het Lorentz Lyceum is een internationaal georiënteerde school voor tweetalig én Nederlandstalig havo, vwo en gymnasium. Leerlingen kunnen ook het vak Chinees kiezen. Naast de jaarlijkse viering van het Chinees nieuwjaar, organiseert de school diverse activiteiten en excursies die in het teken staan van China. Bovenbouwleerlingen van het vwo die het vak Chinees volgen, maken een studiereis naar China.

Verhuizing
Het huidige schoolgebouw staat aan de Groningensingel. Daar zal dit schooljaar nog les gegeven worden. Vanaf september 2020 zullen de leerlingen onderwijs volgen in een nieuw gebouw tussen de Oegstgeeststraat en het treinstation Arnhem Zuid. De internationale school in Arnhem, Rivers International School, maakt ook onderdeel uit van het Lorentz Lyceum. Het nieuwe schoolgebouw komt vlakbij de internationale school te staan, waardoor de twee scholen in de nabije toekomst nog intensiever met elkaar kunnen samenwerken.

Gerelateerde berichten