Kom gezellig en betaalbaar – of gratis! – kamperen in de buurt

door Cor de Vrieze

Niet iedereen heeft zin of het geld of de tijd om uitgebreid op vakantie te gaan. Maar je wil als thuisblijver in je zomervakantie wel iets leuks ondernemen. Kom dan gezellig een weekendje kamperen in de buurt; in het Immerloopark in Arnhem Zuid. Op de Buurtcamping is één derde van de plekken gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Dat zorgt voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. 

Dit jaar is het de derde keer dat bewoners uit Arnhem Zuid op vakantie kunnen in het Immerloopark. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die Arnhem Zuid rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in het eigen stadsdeel, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die versterken.

Voor en door de campingbezoekers 
Net als voorgaande jaren zorgt de organisatie ook nu weer voor aan aantal leuke activiteiten. Onder andere kan je je op zaterdagavond laten verrassen door de voorstelling en workshop Ongewoon Synchroon.
Op zondagmiddag sluit de Wijkbingo Rijkerswoerd met een speciale camping-editie van hun maandelijkse bingo de camping af.
De organisatie nodigt dit jaar haar bezoekers echter ook uit om zelf een activiteit te organiseren op de camping. Organisator Bianc: ‘Ben je ergens goed in? Of heb je bijvoorbeeld een spel thuis liggen dat je graag met anderen zou spelen? Neem het mee naar de camping! Er is op de camping tijd genoeg om zelf, samen met andere campinggasten, iets te ondernemen’.

Samen voor het eten zorgen
Eten gebeurt op de Buurtcamping met elkaar: op vrijdagavond zorgt de organisatie nog voor het diner, maar tijdens alle andere maaltijden zorgen alle campingbezoekers gezamenlijk voor het eten! De campingbezoekers worden gevraagd iets mee te brengen voor de verschillende maaltijden. Tijdens de camping wordt al dat lekkers tot één groot lopend buffet gemaakt. Op die manier wordt er met elkaar voor gezorgd dat er voor iedereen voldoende lekkers is!

Aanmelden en meer informatie
Wij vinden het belangrijk dat de Buurtcamping betaalbaar is voor iedereen. Daarom kunnen volwassen en kinderen in het bezit van een Gelrepas gratis komen kamperen.
Ook heb je de mogelijkheid om een tent, slaapzak en/of luchtbed bij ons te reserveren. Dit doe je allemaal via ons ticketsysteem.

Wil je naar de Buurtcamping?
Wees dan snel, want de kaartverkoop gaat sneller dan ooit!
Voor meer informatie over de camping en de ticketverkoop kan je terecht op www.debuurtcamping.nl/arnhem
Heb je nog vragen? Mail ons dan:
Team Buurtcamping Immerloopark
E: immerloopark@debuurtcamping.nl

Gerelateerde berichten