Kamermuziek Driel

door admin

Zondag 10 maart, 14.30, presenteert ensemble VIJF! sprankelende kamermuziek in de katholieke kerk. De werkgroep ‘Blije kerk Concerten Driel’ is het gelukt dit toptalent te programmeren. VIJF! is een ensemble met ’n unieke gouden combinatie: fluit, viool, (alt)hobo, fagot en harp. De dames van VIJF! hebben ’n grote passie voor kamermuziek; ze spelen al jaren samen in verschillende orkesten. Daarbij componeert dit kwintet vaak zelf de arrangementen. Zie www.ensemblevijf.nl.

Het concert wordt geopend met Chanson de Matin van Edward Elgar, ’n sfeervol, lyrisch stuk, dat blijft ontroeren. Daarna genieten we – vertrouwde herkenning – van Erik Saties Gnossienne 1 en 3; wat ons nieuwsgierig maakt naar de tempi die VIJF brengen. Dit wordt gevolgd door de balletsuite Ma mère l’Oye van Maurice Ravel; welke feeërieke sfeer zal VijF! ons voortoveren in hun arrangement? Na de pauze: een feest van herkenning: Carmen van Georges Bizet. En tot slot het wervelende Dancing Dervish van Ad de Jong, dat hij heeft opgedragen aan VIJF! Hij zegt er zelf over: Dit ensemble brengt op voortreffelijke wijze deze muziek ten gehore voor een breed publiek in de wetenschap dat muziek mensen verbindt in plaats van verdeelt.

Vijf bevlogen vrouwen, vijf unieke instrumenten, vijf muzikale harten: dat is VIJF! Kom hier in Driel anderhalf uur van genieten. Toegang gratis, collecte na afloop

Gerelateerde berichten