IVN-Lentewandeling over begraafpark Moscowa

door admin

Omdat eind maart de verandering van winter naar lente goed zichtbaar is, nemen gidsen van IVN Natuur-educatie Arnhem u op zondag 31 maart graag mee voor een wandeling door het begraafpark. Zij vertellen over de geschiedenis van dit uitgestrekte terrein, de sterk veranderende begrafeniscultuur en uiteraard over de natuur.

Moscowa ontwikkelt zich van een begraafplaats naar een begraafpark, waar iedereen, die zich interesseert voor onze beperkte tijd en eeuwigheid, welkom is. Hier gaan leven en dood hand in hand, wat aan de flora en de symbolen bij grafmonumenten goed te zien is, zoals de vlinderrots, lauwerkransen, klimop, treurbomen en veel meer.

Om 14 uur start de wandeling van anderhalf tot twee uur vanaf het hek bij het theehuis aan de Waterbergseweg. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Let op! Door wegwerkzaamheden is toegang vanaf de Schelmseweg tot de Waterbergseweg niet mogelijk! Auto of fiets kunt u parkeren op de parkeerplaats bij de aula. Het theehuis is van daaruit makkelijk bereikbaar.

Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem .

Gerelateerde berichten