IVN en natuurverrassingen in park Westerveld

door admin

Dicht bij het Gelredome ligt een verscholen natuurgebied, Park Westerveld. In 1740 ontstond door een dijkdoorbraak een langgerekte kolk van 13 meter diep, waarin ooit Lange Met woonde. Die trok met zijn lange armen kinderen het water in. Nu zwemmen er snoeken, palingen en karpers. Later werd hieromheen landgoed Westerveld aangelegd, waar Baron Walter van Voorst tot Voorst in 1900 tachtig perenrassen bij het Perenlaantje plantte. Huis Westerveld verdween in 1945 door geallieerde bommen van de kaart. In 1970 werd het een park, met cultuurhistorische restanten, veel soorten bomen en bijzondere natuurwaarden.

Op zondag 28 april nemen gidsen van IVN natuur-educatie Arnhem je mee voor een leuke en leerzame gratis wandeling door Park Westerveld. Ze vertellen over het rijke verleden en over wat er nu te zien en te horen is.

De natuurgidsen vertrekken om 14.00 uur vanaf de noodwoningen aan Rijksweg-West 92 in Elden en komen anderhalf à twee uur later terug. Kom je met de bus, uitstappen bij halte Gelredome, vanaf daar is het nog circa 10 minuten wandelen. Kom je met de auto, dan is er een parkeermogelijkheid onder aan de dijk, tegenover de autogarage. Maar iedereen is welkom op de fiets en het is nog gratis ook!

Meer informatie over IVN vindt je op www.ivn.nl/afdeling/arnhem.

Gerelateerde berichten