IVN Arnhem en een cursus over insecten

door admin

IVN natuur-educatie Arnhem verzorgt een Insectencursus op vier lesavonden: donderdag 9, 16, 23 mei en maandag 27 mei van 19.30 tot 21.30 uur. Daar sluiten drie excursies op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur op aan. Een nachtvlinderexcursie volgt op de laatste lesavond van 27 mei.

Deze cursus wordt gegeven door Wesley van Zadelhoff, een jonge, zeer bevlogen verteller met een zeer ruime theoretische en praktische kennis en ervaring. Onderwerpen die hij behandelt zijn: Kennismaking met de diverse soorten insecten, Plaats in de insecten­wereld en in de grotere wereld, Het leven van insecten, Gedrag en rol in de natuur, Wetenschappelijk onderzoek bij insecten, Belang van insecten voor het voortbestaan van mensen en Hoe kan je insecten vangen?

Deze cursus kost € 35,-, bij aanvang van de eerste cursusavond contant te betalen. De leslocatie is in het Natuurcentrum op de Ruitenberglaan 4, de excursies zijn in Heemtuin Presikhaaf. Om alle deelnemers voldoende aandacht te kunnen geven, geldt voor de cursus een maximum aantal deelnemers; wil je erbij zijn, geef je dan snel op via het aanmeldformulier op ivn.nl/afdeling/arnhem. Komen de genoemde data je niet uit, dan is er nòg een kans: donderdag 6 juni start een tweede (identieke) insectencursus. Kijk hiervoor en voor andere IVN-activiteiten op dezelfde site.

Gerelateerde berichten