Inschrijving Ome Joop’s Tour 2024 geopend!

Ome Joop's Tour van zondag 21 juli t/m zaterdag 27 juli 2024

door Cor de Vrieze

Ook in 2024 vindt deze zomer weer de Ome Joop’s Tour plaats. De inschrijving voor de Arnhemse wielerronde voor kinderen is nu geopend. Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen zich inschrijven voor ‘de leukste vakantie’ van Gelderland.

Overnachten
Nadat we vorig jaar succesvol 3 overnachtingen hebben gehad gaan we dit jaar alle nachten slapen. Dus je bent een week op vakantie en van huis.
We zullen slapen bij buitengoed Panoven in Zevenaar met alle deelnemers en vrijwilligers. De Ome Joop’s Tour begint dit jaar op zondag 21 juli 2024.
Die dag laten we de kinderen oefenen met de fiets en hiermee leuke opdrachten uitvoeren.

Fietscheck
Op zaterdag 6 juli 2024 is er een heuse fietsencheck, waar wordt gekeken of de fiets waarmee je de tour gaat fietsen wel verkeersveilig is.

Startschot
Op zondag 21 juli zal het startschot gegeven worden voor 7 geweldige dagen en 6 nachten van deze oudste fietsvakantie van Nederland door de regio.
Tot en met zaterdag 27 juli 2024 organiseren we een fietstocht die grotendeels bedoeld is voor kinderen die weinig tot geen vakantiemogelijkheid hebben. Er wordt geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins gemaakt, iedereen is welkom en mag er zijn.
Naast fietsen, plezier maken en vakantie vieren met leeftijdsgenoten, heeft de Ome Joop’s Tour ook een educatief tintje. Door samen te werken, oog te hebben voor de natuur en goed je best te doen, kunnen er echte wielertruien verdiend worden. Net als in de echte Tour de France.

Inschrijven
Inschrijven voor de Ome Joop’s Tour is mogelijk via onze website www.omejoopstour.nl Het enige dat je nodig hebt is een goede fiets. Kinderen uit omliggende gemeenten zijn welkom om mee te doen. Deelname is gratis, maar we vragen een kleine bijdrage van € 10,- welke in de vorm van zakgeld aan de deelnemers wordt uitgedeeld. Deze bijdrage moet je bij het online inschrijven gelijk betalen.
Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de website: www.omejoopstour.nl

Side events
Je schrijft je niet alleen in voor de Ome Joop’s Tour, maar kunt ook meedoen met onze side events. Zoals 4 mei 2024 Dodenherdenking met de burgemeester in Arnhem en 7 september 2024 de Airborne wandeltocht, waarbij we wandelen voor vrede en vrijheid.

Over Ome Joop’s Tour
De Ome Joop’s Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later vernoemd is. De Ome Joop’s Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen. Ome Joop’s Tour: sinds 1950 een belevenis in Arnhem.

Informatie
www.omejoopstour.nl

Gerelateerde berichten