Informatieve inloopdag in het Toon Hermans Huis Arnhem

door admin

Op zaterdag 4 februari 2023 is het weer Wereldkankerdag – de dag dat er over de hele wereld stil gestaan wordt bij de impact die kanker heeft op het leven van een patiënt en diens omgeving.

Op dit moment leven er meer dan 830.000 mensen met of na kanker in Nederland en deze groep zal alleen maar groter worden. Zeker omdat ook de overlevingskansen groter worden. Er zijn dus steeds meer mensen die kanker hebben of hebben gehad en bij wie het een impact heeft op hun leven. Deze impact staat centraal op Wereldkankerdag 2023.

Heb jij net de diagnose kanker gekregen, zit je midden in de behandelingen of ben je klaar met de behandelingen en probeer je het beste van je leven te maken? Dan kan het heel ondersteunend en helend werken om naast het medische traject ondersteuning te krijgen in de vorm van bijvoorbeeld: voedingsadvies, acupunctuur, oncologische fysiotherapie, kinesiologie, huid- en oedeemtherapie, lingerie- en borstprothese advies, massage bij kanker en onco voetreflex massage, herstelyoga, ondersteuning en coaching (ook voor kinderen met een ouder met kanker), relatiebegeleiding en lotgenoten contact.

Er zijn zoveel goede en gespecialiseerde zorgverleners, bedrijven en instanties die jou hierbij kunnen ondersteunen/helpen, maar waar moet je beginnen? Wat is geschikt voor jou? Wat past bij jou en het moment waar je in zit?

Om die zoektocht voor jou gemakkelijker te maken organiseert het Toon Hermans Huis Arnhem op zaterdag 4 februari 2023 samen met de oncologie netwerken Arnhem Noord en Oosterbeek, Roses Body Care en Cherries on Top een informatieve inloopdag waar al deze specialisaties worden vertegenwoordigd.

Het Toon Hermans Huis is een centrum voor leven met en na kanker, waar activiteiten worden georganiseerd en waar iedereen die geraakt is door kanker altijd binnen mag lopen voor een kop koffie en een luisterend oor.

De oncologienetwerken zijn netwerken van gespecialiseerde zorgverleners die mensen met kanker en hun naasten dichtbij huis ondersteunen. Zij bieden vanuit verschillende invalshoeken ondersteunende begeleiding tijdens en na de behandeling van kanker.

Roses Body Care is een unieke speciaalzaak voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Zij hebben vele modellen borstprotheses en een uitgebreide collectie prothese lingerie en badmode. Hiervan nemen zij ook voorbeelden mee op deze dag.

De stichting Cherries on Top heeft als missie angst en verdriet om te zetten in hoop en strijdbaarheid. Van alle donaties gaat 100% naar baanbrekend kankeronderzoek.

Het is mogelijk om die dag heel laagdrempelig meer te weten te komen over alle aanvullende behandelingen en activiteiten die zoal in Arnhem, Oosterbeek en omstreken worden aangeboden. In het huis zijn zaterdag 4 februari van 10:00-15:00 uur verschillende specialisten aanwezig. Er zijn ook twee rondes met korte presentaties* waar zij meer zullen vertellen en zullen ingaan op vragen.

*Start presentatieronde 1: 10:30 uur.
Meer uitleg over: Het Toon Hermans Huis Arnhem, Oncologie netwerk Arnhem Noord en Oosterbeek, kinesiologie, oedeem- en huidtherapie, massage bij kanker, onco reflex massage en herstelyoga.

*Start presentatieronde 2: 12:30 uur.
Meer uitleg over: Het Toon Hermans Huis Arnhem, Oncologie netwerk Arnhem Noord en Oosterbeek, acupunctuur, relatiebegeleiding bij kanker, voeding/diëtiek, oncologische fysiotherapie en herstelyoga.

Je kunt (één van) de 2 presentatierondes bijwonen als je wilt. Ze worden in een aparte ruimte gegeven. Tijdens de presentaties zullen er in de gezamenlijke ruimte nog steeds verschillende specialisten beschikbaar zijn voor al jouw vragen. Voor en na de presentatierondes is er ook tijd en ruimte om met de specialisten in gesprek te gaan en om jouw vragen te stellen. Maar als je de presentaties niet wilt/kunt bijwonen zijn er ook nog andere specialisten beschikbaar om dingen aan te vragen.

Voel je vrij om samen met iemand te komen. Het is niet verplicht om je vooraf aan te melden. Spontaan binnenlopen is altijd mogelijk. Maar voor de organisatie is het prettig als we ongeveer weten hoeveel mensen er komen. Dus mocht jij enthousiast en nieuwsgierig zijn en nu al weten dat je komt, dan kun jij je hieronder aanmelden of je kunt jezelf opgeven via aanmelden@thharnhem.nl
Oh ja, als jij je aanmeldt hoef niet de hele dag aanwezig te zijn hoor. Het is een inloopdag, dus je mag ook even komen.

Je bent van harte welkom!

Wanneer: zaterdag 4 februari 2023
Tijd: 10:00 tot 15:00 uur
Waar: Toon Hermans Huis Arnhem, Stadhoudersstraat 60, 6828SM te Arnhem

Gerelateerde berichten