Humanitas Thuisadministratie helpt bij opzetten huishoudboekje

door admin

Hoeveel geef jij wekelijks uit aan boodschappen? 60 euro, 90 euro, of meer? Brood, pak melk, bananen, zak aardappelen, koffie, pot appelmoes, boter, kratje bier, koekjes; een winkelwagen is zo gevuld. En vergeet al die kleine tussendoor-aankopen niet.

De dagelijkse boodschappen zijn voor veel huishoudens ongemerkt een grote kostenpost en er zijn maar weinig mensen die precies ¬bijhouden hoeveel ze daar aan kwijt zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat uit een rapport van onderzoeksbureau MarketResponse blijkt dat besparen op de boodschappen dit jaar bij veel mensen hoog op het lijstje met goede voornemens staat.

Om meer controle over je financiën te krijgen is het handig om in een (digitaal) huishoudboekje bij te houden hoeveel geld er binnenkomt en waar het aan op gaat. Mensen die inzicht hebben in hun financiële situatie hebben minder vaak betalingsachterstanden en zien minder vaak een rekening over het hoofd. Het bijhouden van zo’n kasboekje vraagt echter wel enige discipline en geduld.

Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan je daarbij helpen. Met tijdelijke, praktische ondersteuning helpt Humanitas mensen die daar behoefte aan hebben met het opzetten van een eenvoudige financiële administratie. Dat geeft rust en kan het verschil betekenen tussen regelmatig rood staan of aan het einde van de maand een leuk bedragje overhouden om van te sparen.

De Humanitas vrijwilligers zijn goed getraind en begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om hulp te vragen als er geldzorgen zijn. Wil je ook gebruik maken van de gratis ondersteuning van Humanitas Thuisadministratie, neem dan contact op met Kees Spruijt (06-106 901 83) of Ad Houtzager (06-578 429 69). Mailen naar humanitasrijnijssel@gmail.com mag ook.

Gerelateerde berichten