Humanitas Thuisadministratie: Eerste Hulp bij financiële problemen

door admin

Dankzij de hulp van Humanitas Thuisadministratie weet mevrouw Gerrits precies hoeveel ze per week te besteden heeft.
Foto: Humanitas Arnhem

Voor veel Arnhemmers was de afgelopen decembermaand een mooie en gezellige periode. Maar niet voor mevrouw Gerrits. Een Sinterklaaskadootje voor de kleinkinderen, een mooie jurk voor de Kerst, iets lekkers voor Oudejaarsnacht; ze had het graag gekocht maar ze kan het niet betalen. En nu liggen de eerste rekeningen van het nieuwe jaar ook alweer op de mat.

Sinds het overlijden van haar man, zo’n twee jaar geleden, is Mevrouw Gerrits (niet haar echte naam) de grip op haar financiën een beetje kwijt geraakt. Helaas kent ze niemand in haar directe omgeving die haar kan helpen met het ordenen van haar administratie. De stress neemt toe en bezorgt haar slapeloze nachten.

Geldzaken
Mevrouw Gerrits is niet de enige die moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen en het overzicht over inkomsten en uitgaven te behouden. Er is een steeds grotere groep Nederlanders die het financieel moeilijk heeft. En dat geldt niet alleen voor mensen met een laag inkomen. Armoede komt in alle lagen van de bevolking voor. Gelukkig maakte iemand van het wijkteam mevrouw Gerrits attent op Humanitas Thuisadministratie Arnhem. Een vrijwilligersorganisatie die mensen helpt bij het op orde brengen van hun geldzaken. Een soort Eerste Hulp bij financiële problemen.

Intakegesprek
Onlangs heeft ze contact opgenomen met Humanitas. Na een intakegesprek is mevrouw Gerrits gekoppeld aan een vrijwilliger van de Thuisadministratie die haar de komende maanden o.a. zal helpen bij het op orde brengen van haar administratie, het doen van betalingen en het invullen van formulieren. De ondersteuning door een vrijwilliger van Humanitas is gratis en duurt maximaal een jaar. Nu mevrouw Gerrits hulp krijgt bij haar financiële administratie kan ze gelukkig weer rustig slapen. Wilt u ook persoonlijke begeleiding bij het ordenen van uw geldzaken, of meer informatie over Humanitas Thuisadministratie Arnhem, neem dan contact op met coördinator Kees Spruijt. Hij is bereikbaar op 06-10690183 of via rijn-ijssel@humanitas.nl.

Gerelateerde berichten