Humanitas Arnhem zoekt extra vrijwilligers Thuisadministratie

door admin

‘Meer Arnhemmers zullen in financiële problemen raken als gevolg van plotselinge inkomensdaling door de coronacrisis’, waarschuwt Kees Spruijt, Coördinator bij Humanitas Thuisadministratie. Hij ziet nu al een toename van het aantal aanmeldingen van mensen die hulp nodig hebben met hun (financiële) administratie en verwacht dat dit de komende tijd alleen maar zal toenemen.

‘Om al die mensen goed te kunnen begeleiden hebben we extra vrijwilligers nodig’, zegt Spruijt. ‘Niet alleen in de uitvoering, maar ook in de coördinatie van al die nieuwe aanmeldingen.’ De vrijwilligers vormen de spil van Thuisadministratie Arnhem. Zij bieden ondersteuning bij het op orde brengen én houden van de administratie van de hulpvragers, waardoor die weer grip op hun geldzaken krijgen.

Vrijwilliger Thuisadministratie

Normaal kom je als Vrijwilliger Thuisadministratie bij de mensen thuis. Vanwege de coronamaatregelen is huisbezoek voorlopig niet mogelijk en gebeurt de begeleiding telefonisch of via beeldbellen. ‘Niet ideaal’, vindt Kees Spruijt, ‘maar het is even niet anders.’ Vind je dat geen bezwaar en ben je handig met cijfers, goed in het ordenen van papierwerk, empathisch en geduldig en wil je je als vrijwilliger een paar uur per week voor een ander inzetten? Dan heeft Humanitas Thuisadministratie een interessante en veelzijdige functie voor je waarin je iemand die het even moeilijk heeft kan helpen met jouw kennis en vaardigheden.

Coördinator

Daarnaast zoekt Humanitas Thuisadministratie Arnhem een Coördinator die de juiste vrijwilliger aan de hulpvragers weet te koppelen. Als Coördinator doe je de intake-gesprekken, begeleid je de vrijwilligers en heb je regelmatig overleg met de andere leden van het coördinatorenteam. Daarnaast ben je bekend met de ‘sociale kaart’ van Arnhem en ben je zo’n 8 uur per week beschikbaar.

Basistraining

Nieuwe vrijwilligers worden bij Humanitas niet meteen in het diepe gegooid, maar krijgen eerst een degelijke basistraining, dat deels online wordt aangeboden. Vanwege de corona zijn de trainingsbijeenkomsten tot nadere orde uitgesteld. Voor beide functies is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Deze is voor vrijwilligers van Humanitas gratis. Woon je in Arnhem en ben je geïnteresseerd in de functie van Vrijwilliger Thuisadministratie of Coördinator, neem dan contact op met Kees Spruijt via humanitasrijnijssel@gmail.com of 06 106 901 83.

Gerelateerde berichten