Hoogste punt nieuwbouw Lorentz Lyceum bereikt

door admin

Leerlingen van het Lorentz Lyceum hebben vandaag een Escher-piek op een kerstboom in hun nieuwe schoolgebouw geplaatst. Een symbolische handeling, met een prominente rol voor oud-leerling en kunstenaar Escher, omdat de bouwers het hoogste punt van de nieuwbouw hebben bereikt. De leerlingen van de internationaal georiënteerde school zijn met een rode Engelse dubbeldekker naar de nieuwbouw gereden om deze mijlpaal te markeren. In de zomer van 2020 zal het Lorentz Lyceum verhuizen naar deze nieuwe locatie in de Arnhemse wijk Elderveld, vlakbij de Schuytgraaf, Rivers International School en station Arnhem Zuid.

Internationaal georiënteerd
Het Lorentz Lyceum is een van de veertien middelbare scholen van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Het is een internationaal georiënteerde school voor tweetalig én Nederlandstalig havo, vwo en gymnasium. Daarnaast heeft de school een afdeling voor hoogbegaafden (OPUS). De internationale school in Arnhem, Rivers International School Arnhem, maakt ook onderdeel uit van het Lorentz Lyceum. Het nieuwe schoolgebouw komt vlakbij de internationale school te staan, waardoor de twee scholen in de nabije toekomst nog intensiever met elkaar kunnen samenwerken.

Verhuizing
Het huidige schoolgebouw staat aan de Groningensingel. Daar zal dit schooljaar nog les gegeven worden. Vanaf september 2020 zullen de leerlingen onderwijs volgen op de nieuwe locatie tussen de Oegstgeeststraat en het treinstation Arnhem Zuid.

Bericht is ingestuurd door Gelderse onderwijsgroep Quadraam

Gerelateerde berichten