Heemtuin Presikhaaf bloeit met IVN

door admin

Juni is de topmaand, als het om wilde bloeiende planten gaat. Latere voorjaarbloeiers bloeien nog en de eerste zomerbloemen laten zich inmiddels ook zien. Daarom wordt de wandeling op 23 juni door de heemtuin een ware bloementocht waar natuurgidsen van IVN Natuur-educatie Arnhem je van alles over kunnen vertellen.

Er wordt naar vele verschillen tussen bloemen gekeken. Is één bloem echt één bloem of zitten er een stelletje op één hoopje bij elkaar? De ene plantensoort heeft bloemen met prachtige kleuren en een andere heeft bloemen die nauwelijks opvallen. Een andere belangrijke vraag is waaróm ze eigenlijk bloeien.

De gidsen kijken ook met je naar overeenkomsten: hoe is een bloem opgebouwd en wat zit er in elke bloem?

Overeenkomsten kunnen wijzen op plantenfamilies. Deze worden gevormd door plantensoorten die bepaalde gezamenlijke kenmerken hebben. Bijvoorbeeld dezelfde bouw van hun bloemen of dezelfde stand van bladeren. Op deze manier wordt er systeem gebracht in de veelheid van plantensoorten. Dat maakt het herkennen en het op naam brengen van planten en bloemen gemakkelijker.

Kom ook naar dit bloemencorso met misschien een vleugje plantensystematiek. Als je een plantenloep hebt, neem ‘m dan mee. Je kunt ‘m goed gebruiken deze keer in de Heemtuin van Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4. Aanvang is 14.00 uur en deelname is gratis.

Over andere activiteiten van IVN natuureducatie Arnhem kan je lezen op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Gerelateerde berichten