Heel Arnhem aan het water

Doe mee aan de #7dagenwaterchallenge

door admin

“Drink jij wel eens water als je dorst hebt? Of vind je dat water voor de vissen is, of om in te zwemmen? Water drink je voor je gezondheid, het liefst 1,5 liter per dag. Het zorgt voor een fitter gevoel, een betere concentratie en het is gratis. In Arnhem gaat daarom op maandag 23 januari de #7dagenwaterchallenge van start! Doe je mee?, aldus de organisatie.

We drinken vaak (ge)zoete dranken wanneer we dorst hebben. Hiermee krijgen we onbewust veel calorieën binnen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren gemiddeld zo’n 25 suikerklontjes per dag binnenkrijgen via gezoete dranken. Terwijl 13 suikerklontjes maximaal per dag het advies is. Water is dus de betere keuze.

Om het drinken van water te stimuleren is de #7dagenwaterchallenge bedacht. Met deze challenge ervaar je de positieve effecten van water drinken: het is namelijk gezond èn lekker! “We dagen iedereen in Arnhem uit om van 23 tot en met 29 januari alleen water of thee zonder suiker te drinken. Lukt het jou om dit 7 dagen vol te houden? Doe mee, alleen of met je vrienden en familie. Misschien wel samen met je klas!”

Gemeente Arnhem, Rijnstate en Sportbedrijf Arnhem hebben in Rijnstate samen het gezondheidsplein gerealiseerd. Dat is een plek waar patiënten en bezoekers in gesprek kunnen gaan over hun gezondheid met artsen, verpleegkundigen en leefstijlcoaches.

Monica Perebolte is verpleegkundig consulent bij Rijnstate en helpt mensen die hun leefstijl willen verbeteren. “De #7dagenwaterchallenge past daar heel goed in, want water drinken is goed voor je hart, je huid, je hersenen, je stoelgang en je hele gezondheid. Maar het is vooral heel goed om een week frisdrank, alcohol en koffie te laten staan. De zuren uit frisdrank zijn bijvoorbeeld heel slecht voor je tanden, ook als je een light-variant kiest. Daarom doen we graag mee aan deze uitdaging en gaan we zoveel mogelijk mensen stimuleren om ook mee te doen.”

Aanmelden

De start is op maandag 23 januari om 00.00 uur en eindigt op 29 januari om 23.59 uur. Het enige wat je hoeft te doen is je vóór 16 januari aan te melden voor de #7dagenwaterchallenge op www.7dagenwater.nl. “Je ontvangt daarna je eigen startpakket. Behalve dat je leuke prijzen kunt winnen, laat je zien dat je gezondheid telt!”

Gerelateerde berichten