Heb jij groene vingers? Ben jij graag buiten? En vind je het leuk om mensen te helpen?

Meld je dan aan als tuinvrijwilliger bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem

door Cor de Vrieze

MVT Arnhem helpt jaarlijks 450 mensen met hun tuin. Op dit moment is er een wachtlijst vanwege een tekort aan vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar meer helpende handen van enthousiaste Arnhemmers. Omdat we een tekort aan tuinvrijwilligers hebben en veel tuinaanvragen, gaan we vanaf 1 juli tot en met 31 december 2024 een proef doen met een vrijwilligersvergoeding voor jou als tuinvrijwilliger. We bieden jou in die periode een vergoeding per tuin aan van € 25,- Hiervoor werk je 4 uur aan één tuin.

Welke kennis en vaardigheden zijn nodig?
Kennis van en ervaring met tuinonderhoud is handig. We zoeken geen prof maar het is fijn dat je het onderscheid weet te maken tussen onkruid en tuinplanten. Verder vragen we van jou respect voor anderen en inlevingsvermogen.

Wat maakt het vrijwilligerswerk de moeite waard?
Jij helpt mensen die zelf niet (meer) in staat zijn om hun tuin te onderhouden. Dankzij jouw inzet zijn mensen in staat om in hun huis te blijven wonen en hoeven zij zich niet te schamen voor achterstallig onderhoud. Jouw inzet wordt gewaardeerd door de hulpvragers en MVT Arnhem. De mensen die MVT Arnhem om hulp vragen zijn kwetsbare Arnhemmers, mensen met een lichamelijke of psychische beperking, ouderen met een klein sociaal netwerk en mantelzorgers. Onze vrijwilligers helpen ze op een praktische manier weer op weg en als tuinvrijwilliger lever je hier een grote bijdrage aan.

Tijdbesteding mag je zelf indelen
Je tijd mag je zelf indelen en je maakt zelf een afspraak met de hulpvrager waardoor je kunt afspreken wanneer jou dat het beste uitkomt. Een vrijwilliger besteedt 4 uur aan een tuin klus. 
Je kunt je tijd zelf indelen en naar gelang jouw behoefte ben je een dagdeel (een ochtend of een middag) beschikbaar. Dat kan ook 1x per maand zijn of meer regelmatig. We zijn blij met alle hulp.

Waar?
Naar gelang uw behoefte kunt u ingezet worden in en rondom uw wijk of in heel Arnhem.

Vergoeding
Per tuinklus van 4 uur krijg je € 25,=.. Per jaar mag je maximaal € 2100,= als vrijwilligersvergoeding belastingvrij ontvangen. Hoeveel je als vergoeding ontvangt hangt dus helemaal van jou af en natuurlijk van hoe vaak je je wilt inzetten. MVT helpt jou dit maximum bedrag in de gaten te houden. 
Je bent verzekerd tijdens jouw vrijwilligerswerk. 
Wij voorzien in goede tuingereedschappen, wat je van ons in bruikleen krijgt.

Word jij hier enthousiast van en past dit bij jou?
Neem dan contact op met Hannette Wijma via emailadres h.wijma@mvtarnhem.nl of via telefoonnummer 026-3703540. We heten je graag welkom bij MVT Arnhem als tuinvrijwilliger

MVT Arnhem – Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem
 W: www.mvtarnhem.nl

Gerelateerde berichten