Groen Arnhem LIVE ‘Andere Arnhemmers’

donderdag 16 mei: Ontmoet de natuur in de stad

door admin

We delen onze stad met duizenden ‘Andere Arnhemmers’. Van vleermuizen tot dassen en van varens tot wilde orchideeën: de biodiversiteit in Arnhem is verrassend groot. Op donderdag 16 mei, in aanloop naar Wereld Biodiversiteitsdag, zoemt Groen Arnhem LIVE in op de natuur in onze stad.

Bioloog en tv-presentator Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om tijdens de coronapandemie zijn eigen leefomgeving met heel andere ogen te bekijken. In zijn lezing, vol anekdotes en prachtige foto’s, vertelt hij over hoe hij op avontuur ging in zijn tuin en maar liefst 1000 soorten ontdekte. Daar zat zelfs een nieuw soort voor Nederland bij!

Barbara Wagensveld, bioloog en ontwerper en een van de initiatiefnemers van de campagne ‘Andere Arnhemmers’, neemt de zaal in vogelvlucht mee in het verhaal achter Andere Arnhemmers.

Stadsecoloog Ineke Wesseling belicht de stand van zaken in Arnhem. Is er zicht op de kwaliteit van de natuur? En wat kunnen we doen om de biodiversiteit te verhogen?

Tijdens het afsluitende zaalgesprek wordt ingegaan op praktische tips en inspirerende voorbeelden.

Praktische informatie

Donderdag 16 mei
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24A
19:30 uur: inloop met koffie/ thee
20:00 uur: start programma
21:30 uur: borrel

Entree gratis
Aanmelden verplicht via het formulier

Groen Arnhem LIVE  Groen Arnhem LIVE is de programmareeks van Groen Arnhem, in samenwerking met Natuurcentrum Arnhem. In de reeks komen thema’s aangaande natuur en duurzaamheid aan bod. Met actuele thema’s en aansprekende sprekers willen we Arnhemmers activeren om meer betrokken te zijn bij de natuur en zelf bij te dragen aan een toekomstbestendige stad. De avonden worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

Gerelateerde berichten