Dubbelop feest op IKC de Klimboom

door admin

Openbare basisschool Integraal Kind Centrum (IKC) de Klimboom in Elderveld vierde vlak voor de start van de meivakantie twee maal een feestje.

Op maandag 15 april klonk het startsein voor de bouw van een nieuw pand aan het Breezandpad. Onder toeziend oog van wethouder Hans de Vroome en belangstellenden uit de buurt onthulde kinderen van IKC de Klimboom een kunstwerk dat door alle kinderen van de Klimboom is gemaakt. Het kunstwerk is een voorbeeld van creativiteit, eigenaarschap en samenwerking en geven daarmee precies weer waar IKC de Klimboom voor staat. Het krijgt een prominente plek in de nieuwe school.

Nog geen vier dagen later kleurde het tijdelijke schoolplein en de sportvelden rondom de school oranje vanwege de Royalrun. Een obstakelrun met een koninklijk oranje tintje waarbij de kinderen moesten rennen, klimmen, tijgeren en glijden door modder, zeep en water. De DJ’s van “Radio de vette ketting” zorgden voor een geweldige muzikale ondersteuning en leuke opzwepende commentaren op de passerende kinderen. Niet alleen de kinderen, maar ook een delegatie meesters en juffen deed tot grote vreugde van de kinderen mee aan dit spektakel.

De kinderen hadden veel lol en werkten zich in het zweet voor het goede doel: Ome Joop’s toer en speeltoestellen voor het schoolplein bij het nieuwe pand. Ouders, opa’s en oma’s, wijkbewoners en de peuters van peuterspeelzaal de Wildebras konden genieten van ieder dapper kind, die alles gaf wat hij/zij in zich had. Als een kind viel, werd het overeind geholpen door het volgende kind. Als een kind niet meer kon, werd het meegesleept door de volgende. “Zo krachtig kan saamhorigheid zijn!”, sprak directeur Mette Spruit trots.

De directeur was eveneens trots op het bijzonder grote sponsorbedrag dat is opgehaald. De teller stopte op maar liefst €4308,- En daarmee startte IKC de Klimboom met een goed gevoel aan een welverdiende vakantie.

Gerelateerde berichten