Driels nieuwe Blije Kerk-seizoen opent met warme koperklanken

door admin

Zondagmiddag 7 november, 14.30 uur, presenteert het Nijmeegs Koperkonsort (NKK) een zeer gevarieerd blaasconcert na de coronastilte. Op het programma staan werken uit veel verschillende periodes en stijlen. Zoals gebruikelijk bij optredens van dit koperensemble, worden er werken gespeeld van de Venetiaan Giovanni Gabrieli. Hij staat bekend om zijn ‘meerkorige’ composities, die een waar stereo-effect teweeg brengen. Oren open, ogen dicht; en we wanen ons in de San Marco.

De Renaissance is niet de enige stijlperiode waaruit het NKK werken zal spelen. Zo komen de middeleeuwen komen aan bod bij de Old French Dances. Echte dansmuziek, maar dan van al eeuwen oud. De liefhebbers van moderner werk komen ook aan hun trekken, bijvoorbeeld met de Song of Mandalay van Kurt Weill uit de 20e eeuw. Het NKK staat bij het concert in Driel onder muzikale leiding van Hans Pastoor. Het Nijmeegs Koperkonsort is een tienkoppig koperensemble. De bezetting bestaat uit vier trompetten, vier trombones, een hoorn en een tuba. Sinds de oprichting in 1978 werden vele concerten verzorgd in Nederland, Duitsland en Frankrijk

Zolang de coronamaatregelen gelden moeten alle bezoekers hun corona QR-code (smartphone of op papier) kunnen tonen, of het vaccinatiebewijs, in combinatie met een identiteitsbewijs. Deze worden bij de ingang van de kerk gecheckt.

De toegang tot de katholieke kerk in Driel (Kerkstraat 27) is gratis; na afloop is er een deurcollecte.

Zie verder:
https://nijmeegskoperkonsort.wordpress.co/
www.blijekerkconcerten.nl

Gerelateerde berichten