Doe mee en plant 100.000 bomen en struiken in Gelderland

door admin

Vorig jaar deden maar liefst 263 enthousiaste deelnemers mee aan de plantactie ‘Doe mee en plant’ 100.000 bomen en struiken in Gelderland’. Zij plantten samen 122.733 struiken en 1200 bomen op hun eigen grond.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland streeft energieneutraal Gelderland na

Over een periode van 50 jaar wordt hiermee ruim drieduizend ton CO2 vastgelegd. Met de aanplant van al deze extra bomen en struiken wordt een stap gezet naar een energieneutraal Gelderland. De provincie Gelderland heeft de ambitie uitgesproken om vanaf 2050 energieneutraal te zijn. Één van de concrete maatregelen om dit te realiseren is de extra aanplant van bomen en struiken. Wegens de enorme belangstelling van bewoners voor een mooier landschap en een beter klimaat organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) opnieuw de actie. Doe je ook mee?

Uitleg actie

Op de website vindt u meer informatie en een aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u een automatische bevestiging. Een adviseur van SLG neemt uw aanmelding in behandeling. U ontvangt van de adviseur per e-mail een overzicht van het assortiment. Hierbij ontvangt u ook aanplant- en onderhoudsinstructies. De beplanting zelf kunt u ophalen op een feestelijke uitdeeldag in het najaar van 2020. U moet de beplanting daarna zelf aanplanten en onderhouden.

Kosten

De beplanting is tegen een voordelig tarief te bestellen dankzij een subsidie van de provincie Gelderland. Er moet dan wel aan de voorwaarden voldaan worden. Een boom kost € 7,50 en  bosplantsoen is € 0,25 per struik. In de voorwaarden voor deelname staat aangegeven wanneer de uitdeeldag plaatsvindt. Kijk voor meer informatie, het aanmeldformulier en de voorwaarden op de website.

Gerelateerde berichten