Dinsdag 20 april online Alzheimer Café Arnhem

door admin

Het is alweer bijna 20 april, bijgevolg hebben wij een nieuw onderwerp voor het online Alzheimer Café Arnhem voor u in petto. #ACArnhemLive: Wat te regelen na de diagnose dementie? Belangrijke beslissingen voor later.

Als u een diagnose dementie hebt, is het belangrijk om zo lang mogelijk zelf te bepalen wat er met u gebeurt. Keuzes en beslissingen vastleggen geeft zekerheid. Maar welke wensen en zaken kunt u het beste tijdig vastleggen? Wij zoeken het voor u uit. De tips die onze gastsprekers, notaris en kandidaat-notaris, geven kunnen hierbij helpen.

Dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken. Als u dementie hebt, kunt u op een bepaald moment uw belangen niet meer zelf behartigen. Welke rechten hebt u dan? Wie behartigt uw belangen? En welke rechten hebben uw vertegenwoordigers? Wat moet er geregeld worden? Hoe leg ik vast wie er voor mijn naaste zorgt als ik dat niet meer kan? Geldt de bankvolmacht ook na overlijden?…

Wat is wilsbekwaam en wilsonbekwaam? Wat zijn volmachten en welke zijn er zoal? Het belang van toezicht op een volmacht, een wilsverklaring, een testament, levenstestament, zorgbeslissingen en mentor, bewindvoerder of curator. We laten het allemaal op een heldere manier de revue passeren.

U bent er toch ook bij op dinsdag 20 april aanstaande?
Vraag de link aan op Alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl

Gerelateerde berichten