De gezellige creatieve activiteiten in De Gaanderij 

Elke 3e vrijdag van de maand van 14.00 tot 15.30 uur

door Cor de Vrieze

CdV – Dit keer neemt de redactie een kijkje bij de Creatieve activiteiten die georganiseerd worden in De Gaanderij en aangeboden worden door SWOA. Bij binnenkomst in de zaal zie ik een grote tafel waaraan deelnemers gezellig knippen en plakken om mooie kerstversieringen te maken.  Vrijwilligers Danielle Garcia Barcala en Zinab begeleiden de deelnemers. Aanleiding voor deze sfeerimpressie is de ophanden zijnde verandering van de Creatieve activiteiten. 
 
Danielle vertelt: “Met ingang van 2024 wordt deze activiteit elke 3e vrijdag van de maand georganiseerd. We gaan dat doen in combinatie met de bezoekers van de dagbesteding.

Wat voor creatieve activiteiten doen jullie zoal? 
Danielle: “O, dat is iedere keer weer wat anders. Denk aan bloemstukjes maken, zeepkettingen voor toilet en badkamer maken. Maar we hebben ook een keer bonbons gemaakt, daar was erg veel belangstelling voor – lekker smikkelen, dat snap je. En cupcakes opmaken doen we ook. En we hebben wel eens een voorjaarsworkshop georganiseerd. En zoals nu, het maken van kerstversieringen.”

Hoe groot is de belangstelling?
Danielle: “Vandaag zie je zo’n 15 deelnemers. Maar we kunnen zeker twee keer zoveel bezoekers ontvangen hoor. En dit is echt niet alleen activiteit voor ouderen. Alle leeftijden zijn welkom. En dit is echt een activiteit voor bewoners uit de wijk. Al zullen we geen nee zeggen als er eens iemand van buiten de wijk mee wil doen.”

Danielle, wat vrijwilligerswerk betreft ben je bepaald geen onbekende in onze wijk 
“Dat klopt, als sinds jaar en dag ben ik actief of actief geweest voor wijkvereniging, wijkplatform, hier in De Gaanderij, voor Rijnstad. Soms ben ik net een vliegende keep; ik ben overal inzetbaar, je hoeft het me maar te vragen en ik draaf op,” zegt Danielle lachend.

Kom ook eens kijken 
“En voor deze Creatieve activiteiten zou ik nog heel graag wat nieuwe deelnemers – jong en oud – willen begroeten.” Als redactie kunnen we ons goed voorstellen dat je je bij deze hartelijke gastvrouwen welkom voelt. Dus zeker de moeite waard om eens een keer te gaan kijken.

 

Creatieve activiteiten De Gaanderij 
Driemondplein 1
Elke 3e vrijdag van de maand
14.00 – 15.30 uur
Kosten: € 5
Informatie: Danielle Garcia Barcala
T: 026 3810265
E: gaanderij@swoa.nl
W: swoa.nl

Gerelateerde berichten