Burgemeester Marcouch leest voor in de Kinderboekwinkel

door admin

Op woensdag 30 januari leest burgemeester Marcouch van Arnhem voor in De Arnhemse Kinderboekwinkel (Weverstraat 26). De burgemeester leest voor uit ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers; het prentenboek over kater Harry die de weg kwijtraakt en een nieuw huis gaat zoeken. Dit boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Burgemeester Marcouch is tussen 14.30 uur en 15.30 uur in de Kinderboekwinkel.

Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen 2019 zijn van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. Tijdens de Voorleesdagen lezen bekende en onbekende Nederlanders voor op scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken én in boekwinkels.

Een burgemeestersketting

Als de burgemeester op bezoek komt, moet je er netjes uitzien. Speciaal voor de kinderen die komen luisteren naar het voorlezen, is er vooraf aan het bezoek van de burgemeester een knutselactiviteit. Vanaf 13.30 uur zit oma Gé in de Kinderboekwinkel klaar om met kinderen een eigen burgemeestersketting te knutselen.

Gerelateerde berichten